Saturday, September 11, 2010

balang kuih raya

ni lg satu cite yg blh dikategorikan sbg membuka pekung di dada..haha..

sepanjang saploh thn weols kawen,baru thn lps weols beli balang utk isi kuih raya..itupun sbb dh ada umah sendiri..hehe..

sblm pindah sini,usahkan balang,kuih raya pun nan ado diumah.masa dok di b'worth dulu,i beli kuih raya utk dibawak blk ke kampung je.kat umah sndiri,mmg yilekpocit...itu psl la bila anak murid i panggil teacher,teacher sbb nk beraya,i akan duk diam2 dlm umah..ekeke..

last year,i beli balang kuih kt tesco je.itupun lg 2,3 hari nk raya baru terhegeh2 mencari.beli lak 6 bijik je..skali x cukup.bila g lg ke tesco,tgk2 dh abis stok:(


..elok 3 hari sblm raya br2 ni,kwn mr.hubby yg dok d langkawi tipon psl hal kereta remote control depa.bila mr.hubby letak je phone,i terus cakap kt dia blh x kalo mntk tlg his friend tu belikan balang kuih kt sana.fyi,dulu masa g sana i dh usha dh balang luminarc tp disebabkan 'askar2' yg bertiga tu ikut sama,so harus lah dilupakan saja niat murni ku itu*wink..lagipun bila i cakap kt mr.hubby i nk beli benda tu,mr.hubby cakap,"tggu la bila kita ada umah sendiri":'(

so dipendekkan cerita,akhirnya i berjaya jgk la dpt cik balang luminarc nih:)



kwn mr.hubby tu kendong bwk naik feri tau..haha..

thank you very much ye Mr.Zul&wife yg sudi menyusahkan diri uols and i'd also like to thank mr.hubby laling sbb dia yg tlg bayarkan.

...cerdik tak i?..hehe..

1 comment:

sarah azman said...

salam.. saya nak bertanya. berapa harga balang kuih luminarc di langkawi? puan masih ingt tak harganya? 1 kotak besar ade berapa balang? terima kasih