Thursday, December 29, 2011

harapan tinggal harapan....

br je dpt buku pengurusan utk next yr.tugas makin bertambah!waktu mengajar pun masih 25!

menyampah tersangatlah menyampah!!!

rasa macam nk maki je!!!

...lesson learnt...dont ever bother to share anything with them coz theyre all ba*tards!!!!!!!!!!!!!

Monday, December 26, 2011

terasa diri ini saparti buruh kasar....

Hari ni hntr 'getah sekerap'...pagi td berkumpul di Lenggong dulu...kol 1.00 thari shoot terus ke Taiping sbb kengkononnya ada review(nk check whether 'getah2 sekerap yg dh ditoreh' tu berkualiti atau tidak.sampai Taiping,weols gi mkn dulu then br lah ke destinasi.rupa2nya,weols antara yg terawal.ramai lg 'penoreh2' lain yg masih otw.yg smpai tu pun,masih blm abis buat counter check....cis!..seb baek weols ambik tindakan bijak singgah makan dulu disebabkan kebuluran...kalo x,mmg rasa nk telan je 'tokeh getah' tu.

Actually,dr pg nya weols dh bersungut sbb weols cuma dibagi masa smpai tghari utk buat counter check dlm group.kelam-kabut tau mengira berapa keping 'getah yg telah disekerapkan' oleh kengkawan sampaikan nk terkucil pun terpaksa tahan.dh la perjalanan dr Lenggong ke Taiping mkn masa dlm sejam!..bila smpai Taiping&tgk group2 lain belum abis,tiba2 rasa bangga dgn diri sendiri:)...tp lepas tu bila tau cite yg ada sesetengah group yg xcukup ahli&terpaksa 'menoreh' lima ke nam ratus 'btg pokok',terus terasa bertuahnya la hai dpt duduk dlm group yg cukup ahli walaupun ada sorang yg agak bermasalah...ekekekeke

Sblm balik td,weols angkut turun lebih kurang 24guni 'sekerap'...terus terasa naik muscle ketak2 di tgn:)

Esok sambung lg 'menoreh' sampai jumaat...tho rasa penat tp sgt berbaloi2 sbb terlepas dr sesi mesorat yg panjang berjela2 di sekolah*owh...bahagianyaaaaaaaa jd 'penoreh' nih*

Sunday, December 25, 2011

Aku memang sangat jelita

Nak bangkang??? Suka hati aku lah sebab aku punya blog.. Tapi kawan alu si yusnita lagi jelita.. Makin kurus lak tu.. Aku jelez tawww... Muhahahahha

Biar hilang kawan dr hilang sahabat...

baru la perasan...tiba2 ada yg MIA dlm mukabuku ku...

mula2 rasa cam pelikkkkkkkkk....tp bila teringatkan kejadian yg pernah berlaku suatu masa duluuuuuuuuuu....terus hilang perasaan pelik itew:)

so,ada ke tindakan si anu tu meninggalkan kesan kesedihan&kemurungan di hati daku?...owh nehi2!!!..xrugi apa2 pun...infact sgt la bersyukur sbbnya i pun menyampah kalo berkawan dgn insan2 yg pelestik nih:)

....mcm masa kecik2 dulu kan,kalo ada kawan yg tersentap mesti nyanyi lagu ni....xnak kawan sudah,poe* dia sebelah;)

...hmmmmmmmm...donia...donia...

Sent from my iPhone

Friday, December 23, 2011

Alhamdulillah.....

kerja2 'menoreh' sebanyak 417 'btg pokok getah' akhirnya selesai jugak dlm masa 22 hari..

target awal konon nk siapkan dlm masa plg lambat pun 12 hari xkesampaian kerana aktiviti jalan2, makan2&tido yg berlebihan:)

insyaAllah hasil 'menoreh' akan diperolehi bulan dua nanti*yahooooooooo.....mokcik kayo!!!!!!!;)

Sent from my iPhone

Monday, December 19, 2011

ini lah yg dikatakan bodoh tak boleh diajar!!!!

Kenal muka si jantan nih?!

Jantan ni memang jantan perasan bagus tp sebenarnya sial!

Boleh nak warning org tp stakat berani warning pakai sms je?

Pas tu bila kita try call nak bercakap dengan dia,haram berangkat telepon!

Asal bai?!..xkan berani stakat dlm sms kot?

Konet ko pendek ke?...ke ko xde konet?

Ko ingat org xde keje lain ke selain nk menjaja cerita psl ko?!

Owh pleaseeeeeeee!...ko perasan ko tu jejaka pujaan malaya ke hapa?!

Pegi cermin muka tu!


Sent from my iPhone

Saturday, December 10, 2011

I lap me!

Hadiah utk diri sendiri...

Alasannya sbb berpenat-lelah 'menoreh' di masa cuti;)

Thursday, December 8, 2011

Mempersembahkan......

Mek Aya yg kuat berangan*lol

Diri dpn cermin punya lah lama...ntah apa benda la yg dia pikirkan tu:)

Cincin sakti!

Ini cincin bkn minachi yg punya:)

Smlm teman mr.hubby keje dr jitra ke alor star.on da way blk tu,i ajak dia singgah sunway carnival di seberang jaya sbb kt situ ada Payless Shoe Store.lama dh teringin nk ke sana.lgpun Aya kan dok gedik nk beli high heel.tu yg nk sgt pegi tu*alasan*

Sampai sana,terus cari kasut Aya.budak ni kan,punya la cerewet.itu xcantik,ini xcantik.yg i pilih,dia xberkenan..yg dia pilih,i pulak xsuka.so ended up xbeli pun kasut dia kt situ.penyudahnya beli kasut barbie kt parkson.tapiiiiiiiiiiiiiiii ada org tu kan,dia beli sampai dua pasang!*terlebey sudah*

Masa nk bayar,i terpandang these cincin.walaupun jari ku kontot,tp keinginan utk membelinya tersangatlah tinggi.maka,terus ambik&selit skali utk org tu bayar meskipun dia buat muka pelik kt i..haha*alah...kira ok la ni.suruh belikan cincin kt habib kang br pdn muka*haha

Tiba2 terasa mcm nk buat collection la cincin gedabak camni.mesti best,kan?!:)

Tuesday, December 6, 2011

kerja rumah yg never ending story nyer...

Kalo uolss tanya i,antara kemas umah dgn memasak yg mana satu i suka,i akan pilih hok yg first tu..dan sbb itulah dr hari pertama cuti sampai ke hari ini,i tak penah langsung memasak!..hahaha*dush

Tpkan bab kerja umah especially tang mengemas nih is a never ending story.nk2 lg kalo di umah ada 3+1 pen~sepah yg tegar;)...kemas tang sini,sana berkecah...kemas tang sana,sini pulak bersepah:(...kdg2 i 'pejam mata' je tp bila umah dh mcm tongkang pecah,terpaksa la jugak i mengemas.kalo dulu pakai penyapu tp skrg i semua i sedut guna vacuum..lebih senang&jimat masa*bil letrik naik buat xreti je sbb mr.hubby yg byr*...ekekekeke

Yg benar,
saya yg rajin tp pemalas;)

Sent from my iPhone

Sunday, December 4, 2011

Beg sekolah baru 3 beradik...

...motivasi utk depa ke sekolah tawon depan:)

masa i kecik2 dulu,every year mesti mama i belikan beg sekolah br.pagi 1st day of school tu,excited sgt nk gi sek sbb nk tunjuk beg baru kitew kat kwn2 kitew taw..haha

Pegi kl last week,weols belikan budak bertiga tu beg.mula2 si adik&kakak beriya2 nk hok yg ada roda tu.gila mengarut rege dia..dh la blm isi buku lg dh berat!last2 i berjaya saiko depa amik hok yg biasa.si kakak pulak mula2 dia pilih yg gambar mickey mouse yg rege dia 79.90....sblm byr,kitaorg jln2 dlm metro da curve tu&jumpa lak hok minnie mouse yg best buy rega 49.95..dan skali lg i berjaya men~saiko kakak amik hok yg tu:)..beg adik amik yg size kecik tp rege sama mcm si kakak sbb dia still tadika so buku mmg tinggal di sek.

Settled dgn beg da gurls, kami cari pulak beg Qal.mamat tu mula2 bila tanya nk beg yg cemana,dia ckp nk yg cartoon jgk.makanya sekali lg ibu dia menggunakan kuasa saiko utk memujuk Qal supaya beli beg sekolah seperti laki2 macho;)..kitaorg pun ke Al-Ikhsan.skali mr.hubby ckp lebey baik cari beg yg betoi2 lasak yg buleh tahan lama.so berjumpa la kami dgn kedai Tear Proof yg juai beg2 utk hiking&camping.hasilnya, Qal telah memilih beg merah putih yg harganya 2ratus hengget*hambek kau!*tahun depan sila pakai beg yg sama sampai la dia koyak-rabak ye*:)..tp pencil case i bagi jugak la dia beli hok Ben10;)

...update terkini:beg budak pompuan berdua tu dh macam belacan dh walaupun sekolah lambat lg nk bukak*lantak korang lah....:)

Wednesday, November 30, 2011

maka dgn ini, saya isytiharkan berakhirlah acara beronok-ronok...

Saya akan mula berkhidmat untuk negara bermula esok.

Dan bermulalah episod stresssssssssssssss di kala cuti sekolah:(

Harap2nya dpt candidates yg kurang cerdik macham thn lepas supaya kerja2 me~rait menjadi mudah:)

....dan marilah berangan2 dr skrg benda apa yg nk dibeli setelah penat berhempas-pulas nanti*oh i loike!*;)

Tuesday, November 29, 2011

beronok-ronok cuti sekolah...

Mcm biasa asal gi hotel je,pool yg depa paling suka.lantak la bilik sempit ke,kena tido atas lantai ke,janji mesti ada swimming pool.pas tu berjam2 rendam dlm air smpai kecut satu bdn.

Breakfast hari ni...

8 ketul dim sum masuk dlm perut.sedap!!!

Monday, November 28, 2011

gedik!

sorang pompuan seksi berambut kuning karat(muka takde la lawa tara mana sangat)&kawannya bertudung tp memakai t-shirt sendat berjalan tergedik2 sambil diawasi oleh dua org laki berjaket hitam berwalkie talkie&ber~earphone.

dalam hati i : pompuan ni mesti stok geli2 laki botak buncit yg kaya;)

Sent from my iPhone

Syoknya cuti!

Tgh bermalas2an atas katil.mandi pun blm lg;)pg td bwk budak2 swim.sejam jugak la depa berendam.naik bilik,terus suruh depa mandi&salin baju.pas tu buat teh O dua mug&bg depa mkn buns yg beli di bakery mlm smlm.

Smlm kami dinner di Kluang Station.jln kaki je dr hotel nk ke OU.hotel ni mmg connected dgn OU.

Ni tgh tunggu mr.hubby.mamat tu pagi2 lg dh kuar ke sunway.td i call,rupa2nya tgh tukar rim.cissss!.pdn la semangat bangun pepagi buta!

Eh...tiba2 rasa lapar.cepat la balik enche suami oi...sementara tunggu dia balik,i nak membuta jap:)

Sent from my iPhone

Sunday, November 27, 2011

Sampei sudah...

Alhamdulillah.Br lps check-in.

Bilik besar.sgt puashati.berbaloi2 sungguh!:)

holiday!!!!...hoyehhhhhh!!!

Tgh bersiap2 nk ke KL*asal cuti je KL...asal cuti je KL...lantak ar...adaakukesah?*;)

This time around we'll be staying @ One World Hotel*first time nak merasa dok situ*

Anak2 sudah super excited sbb mau pegi hotel.ibu pulak hepi sbb bole tawaf OU&IKEA*kampung sungguh kami nih...hahaha*

Jom...kita enjoy!!!

Sent from my iPhone

Saturday, November 26, 2011

kenapa agaknya ye....?

atdoinyer punnnn...sila maklumkan ini msg dr cina kedai facial yg i selalu pegi tu.BM mmg hancus depa nih.agak2 uolss la kan,apsal depa ni susah sgt nk berbahasa Msia mcm biasa?jarang sgt kan kita jumpa org cina@india yg blh bertutur dgn baik.Qal dulu pun masa weols duduk di Prai,i hantar dia ke nursery cina.dia punya BM kan tersangatlah lawak..dh terikut2 cara cikgu cina dia yg pelat tu:)

tp kan i rasa salah satu reason kenapa depa ni susah nk fasih BM sebabnya kita yg melayu2 ni pun bila bercakap dgn depa,kita sendiri akan terikut2 cara depa.i sendiri pun kalo bercakap asal dgn cina@india,automatik i akan mentonggang-langgangkan BM i sbb i rasa kalo i ckp BM elok2,depa xkan faham.bengong,kan?..dan sbb tu lah i rasa depa semakin bangang xdpt nk berbahasa dengan elok.

what say u?


Yg benar,

CIKGU BEDAH...auwwwww;)

Thursday, November 24, 2011

kalau dh namanya pompuan...

Baju beli di reject shop Kinta City smlm.baju Amalin yg sblh kiri&Aleya hok kanan.depa yg pilih sendiri.mula2 si adik mntk nk beli dress tp i xbg sbb anak2 i ni lasak.that's why mostly baju depa t-shirt&seluar.masa baby dulu je i belikan depa dress.i ni bknnya apa,berat hati nk bg depa ber~dress bagai sbbnya depa ni kalo naik beskal mcm red indian.kang kalo jatuh berparut lutut,dh rugi duit hantaran;)

Antara Amalin dgn Aleya, i tgk si Aleya ni lbh sikit hormon pompuan nyer.Aya ni lebih suka melawa,make-up bagai.si Amalin,rambut pun dia xheran nk sikat.Kakak ni kalo kita belikan dia baju yg agak2 seksi,mmg dia xkan pakai sbb dia ni ala2 ustazah pilihan gitu.hok ni pun jenuh kena pujuk berkali2 br dia angguk.blh masa i nk srh dia try,she asked "baju ni xnmpk ketiak ke ibu?"....ekekeke...*pitam;)

Tuesday, November 22, 2011

Cunnyerrrrrrrrrr.....

Alololo...tomey kan derang nih?!...i agak mesti depa attend jemputan majlis mkn mlm hujung tahun anjuran hospital tanjung mboktan..cer uolls tgk tang tudung tu...ada tak nampak mcm kain renda lapik meja?..hok yg paling kiri&sebelahnya tu betoi2 nmpk macham patient ward 3A,kannnnnnnn?????!!!!!*lol

Monday, November 21, 2011

geleng2 kepala...



serius nak gelak bila tengok gambar nih!

baju ni memang cantik kalo pemakainya selim melim bak model..designed by one of our famous local designer.sebab tu lah harganya ribu2.tp kalo uolss la kan,yg badan bukan ala2 model,sanggup ke berabis duit tempah baju yang bila dipakai,nampak macam sarung balut nangka?*lol

kekadang manusia ni kan walaupun kaya dengan wang ringgit tp miskin dengan akal.agaknya dia ingat nak nampak cantik&lebih outstanding dr yg lain,dia kena tempah baju mahal2 supaya mereka2 yg lain yg memandang tu akan kagum&puji...walhal dia tak tau,mungkin depa2 yg lain tu akan pandang dia dengan pelik siap mengumpat.kesian,kannnnnnnnn?!


kalo i jadi dia,baik la tempah baju kat auntie nyonya kat kampung i sebab i sedar kebadakan badan i;)

Kakak dh nk masuk Tahun Satu...

Kejap je budak ni dh besar.ingat lg dulu masa umur dia br 3 bulan, i dh 'dibuncitkan' lg oleh mr.hubby tanpa sengaja..hahaha

Tghari smlm lepas pegi kenduri kawen my friend di kualer, i bawak Kakak pegi beli uniform dia.saja i beli awal sbb malas nk bersesak2 time gaji nanti.lagipun kalo xde saiz,blh i gi beli kain&hantar tempah sbbnya si kakak ni badannya kecik halus(ikut ibu...ekekekekeke).seb baek la saiz 18 hok yg paling kecik tu ngam2 dgn dia:)

Disebabkan i jugak yg merangkap bibik,so i amik 5psg terus...ngak perlu repot2 mau dicuci~in pakaiannya tiap hari;)...dan disebabkan sekolah dia sume budak kena pakai tudung,so i beli terus 10lai(pas tu bila blk umah,br la terpikir...asal haku gi beli sampai 10 lai?!...mengong!)

...Next week nk ke KL.mau gi tukar points credit card maybank dgn voucher jusco kt OU.pas tu mau beli kasut&stokin depa pulak.oh yeah!

Sunday, November 20, 2011

Ibu-ibu bapak-bapak siapa yg punya anak....

...kot ye pun tengah cuti sekolah, jgn la dibiarkan anak2 tu berkeliaran sesuka hati..belum pukul 3ptg dh tercongok kt umah org.APA CERRRRRR?!

hati i tgh meruap nih!i don't mind if Qal's friends come to our hse but what annoy me is their attitude!..masuk umah kita pastu buat mcm umah makpak depa pastu siap buat tak nampak je kita ni.kita nak baring rehat2 dpn tv pun tak bleh..huh..

I rasa nak je i sound setepek tp tak sampai hati la pulak.lagipun kang kot Qal termalu ngan kengkawan dia.cemana nak buat ek?yg mak pak depa tu tak risau&tak kisah ke bila anak2 sesuka hati kuar umah?budak yg i cakapkan ni rumahnya nun kat seberang jln besar luar tu.dia kalo dtg,naik basikal.kalo nk ke sini,dh tentu dia kena lalu jln yg byk kete lori tu.i ni kalo i nampak anak2 lepas sikit je dr gate umah,i dh laung panggil balik.lantak la org kata i kuat kongkong anak pun...skrg ni kan dh byk dh kes budak hilang la,itu la,ini la...ishkkkkkkk..serammmmm!

Sent from my iPhone

Saturday, November 19, 2011

eh....dah cuti???

rasanya cuti tahun ni adalah yg PALING TAK BEST sekali!.banyak keje yg belum settle.xpenah2 dibuat sepanjang 8 thn i mengajar i demam on da last day of school..maybe sbb i stress kot:'(

next week nk kena ke sekolah 'bayar hutang'..huhu*mode menyampah*

Sent from my iPhone

Saturday, November 12, 2011

cincin dolu-dolu...

I beli cincin ni masa belajar kt maktab lapan tahun sudah.beli pakai duit elaun KPLI.masa tu dh rasa mcm besar giler weh diamond dia..hehe..skrg dh jarang pakai cincin ni.nk simpan utk anak2 dara i;)

Monday, November 7, 2011

mmg sah penat lah tu...

...kalo tak,jgn harap la dia nk lelap time 2 gini;)

Sunday, November 6, 2011

di pagi raya...

Salam Aidiladha....

Anak2 sibuk main game,abahnya ralit bermuka buku:)

Saturday, November 5, 2011

dialog laki bini di suatu petang...

mr.hubby:kamu nk beli apa?nk tukar gelang ke nak beli yg baru?

i:tak tau la..harga mas mahal skrg ni.kalau tukar,mesti nk kena tambah duit.kalau beli br,mesti dpt yg kecik je.

mr.hubby:ke kamu nk beli handbag?

i:*diam*

mr.hubby:aku cuti hujung bulan ni.nnti aku bg kamu $$$$ utk bwk anak2 holiday*pause jap...sambung balik*...kalau kamu tanak beli apa2,aku nk beli rim...

i:ok!..ibu nak beli gelang dgn cincin!

.....ekekekeke...dan2 tu jugak terus dtg napsu syaiton...muahaha...lgpun bkn senang nk dpt offer camni dr mr.hubby*senyum sampai telinga*

Sent from my iPhone

Friday, November 4, 2011

nak buat ke tanak???

Ghaye haji dua hari je lg.tengah berkira2 ni...perlu ke i buat semkut raya?..stakat ni,i cuma beli maruku ikan sekilo&tart nenas sebekas utk dijamu pd guests(itupun kot2 le ada yg dtg..hehe)..i tgk my friends kt skool tu ramai gak yg berbalang2 semkut atas meja.i je yg tak 'ghairah' nk mengorder.

Tu bab biskut...bab rendang lak satu hal...malas gila nk masak rendang!aci tak kalo biar mak mentua i je yg buat?...pg ghaye tu,buat muka tebal pegi umah sebelah tumpang mkn rendang..ekekekeke..kot nk kaver malu pun,i kena buat sistem barter.tuang maruku ikan sebalang penuh&cakap pd MIL,"ni ha Mak...amik le maruku nih"....pas tu gi dapur,amik pinggan cedok rendang dlm kuali...ekekekeke

Tpkan seingat i lah,dr zaman i kecik dulu,mmg raja haji tak disambut secara meriah tp still la pagi ghaye tu pakai baju kurung.naik zaman remaja,pg ghaye pakai t-shirt lusuh ngan suar jeans je..pas tu dok la melepap depan tv dr pg ghaye sampai ke petang;)

Tu je lah nk cite.insyaAllah kalo dtg mood rajin nnti lps maghrib kang nk ke kedai runcit kt depan tu.nk gi cari brg2 buat semkut:)

Sent from my iPhone

Wednesday, November 2, 2011

adussssssss.....

I dlm kelas ni..tiba2 rasa nk terberry...

Ok...kemut2..sabar2...

Enam minit je lg loceng nk bunyik

Pas ni kuar kelas harus jln laju2...

Fuhhhhhh...seram sejuk dh ni weh...

tiba2 teringat 'mentera' yg auntie i ajar masa kecik2 dulu kalo i terasa nk terberry *kepala pungg*ng...kepala pungg*ng*(baca laju2 sampai dpn pintu jamban)*LOL!

Sent from my iPhone

Monday, October 31, 2011

Petua org lama...

Nk cite 1 petua kt uolss.i rasa uolss xtau kot psl petua ni.i pun br dpt tau dr one of my collegue(pangkat kakak).petua nk menghilangkan jerawar di muka.

..well,skrg ni i tgh berhadapan dgn masalah jerawat especially kt my forehead area.td i pun sembang2 la pasal skincare yg my friend pakai.skali ada sorang kakak tu ckp,"senang je kalo nk hilangkan masalah tu...masa ko mandi,ko tenyeh spentot yg ko pakai tu kt muka..."...dia kata opah dia yg bg petua tu pd dia:)

Weols yg dengar,terus ketawa sbb rasa kelakar sgt.tp pas tu msg2 excited nk mencuba*lol

...so blk dr sek td,bila mandi,i pun tenyeh la spentot ke muka...harum je baunya...hahaha

note:spentot tu uolss cuci le sambil tenyeh2 sikit dulu dgn air.jgn pulak lepas2 londeh terus sapu ke muka..mau pitam!;)

selamat mencuba!:)

Sent from my iPhone

Master chef lah sangat...

...sakit perut gelakkan mr.hubby...

beriya2 dia pung pang pung pang kt dapur...mcm la nk masak siakap 3rasa pdhal nk buat sandwich je;)

seb baek pg ni xde yg sakit perut..hehe

Sunday, October 30, 2011

semak2 di rumah...

...tetap rasa bahagia dr semak2 di tmpt kerja:(

CEPAT.la.CUTIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!

Saturday, October 29, 2011

kejadian hari ni....

lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dh xbuat facial.sampai muka rasa bergerutu dh.dahi naik jerawat yg kecik2 tu.sungguh annoying!

kali ni i try buat facial kt tempat lain...tp still kt kedai cina;)serik dh nk gi tempat Melayu:(

tempat yg i pegi ni sbnrnya kedai gunting rambut.dia ada jgk buat facial tp cuma on weekends je.ada 2 jenis facial...biasa(RM38)&whitening(RM50).i amik yg 50hengget tu.my review?i rasa kt tempat yg i biasa buat tu lg ok(ye lah kan,sbb reganya pun mahai tp dia mmg betoi2 teliti bila kuarkan white head,blackhead segala bagai).tp kalo nk dibandingkan dgn hok tmpt melayu,yg ni lg ok.

so lepas ni nmpknya mmg nk kena ke tempat yg lama tu je lah..:)

Friday, October 28, 2011

pasal bibik lahanat!

pg td br i dpt tau yg 2 hari sudah,si LAHANAT tu ada call MIL i.kononnya dia nk blk indon tp takut kena tgkp since kami dh report pd imigresen.Pas tu dia siap hntr sms pd MIL srh ckp pd mr.hubby srh tarik blk report yg mengatakan dia lari tu.mak bgtau,masa dia call tu,mak br nk smbhyg so dia pass da phone to my FIL.

td i pegi la sembang dgn abah.kata abah,si lahanat tu skrg keje di kl.then i tanya abah cemana pulak dia blh tau yg dia kena blacklist?..abah ckp dia bgtau yg dia ke imigresen.i agak dia ke sana sbb nk renew her permit.kalo tidak,buat apa dia nk ke sana,rite?and masa tu lah dia dpt tau yg kami ada buat report psl dia lari tu.

i rasa la kan si lahanat tu nk terus keje sini&she thought that she just need to renew her permit(kira guna nama weols as her majikan tp sbnrnya dia keje di tmpt lain)since her passport expires by end of next yr!..skali bila smpai sana,br dia dpt tau yg nama dia dh blacklisted...hahaha*gelak syaiton*

pdn muka!...skrg br ko tau,kannnnnn!..dulu ko susahkan aku,skrg turn aku pulak susahkan ko!kalo brani,call la lg.dpt kt aku,mmg aku 'tarbiah' kan ko cukup2!

Sent from my iPhone

Saturday, October 22, 2011

Blah la lu!

Mangkuk yg sekor ni kan,suka je bikin panas!

Ingat kot dh tua2 ni dh xde la perangai annoying dia mcm dulu...rupa2nya samaaaaaaaaaaaaa je!...BERTALAM2 mukanya!

suka melaga org...
suka jadi penyampai(agaknya dulu cita2 dia nk jadik penyampai berita TB3 kot)...
suka jadik centre of attraction(dulu masa kt sekolah tak peronah merasa jadik gelemer...org tengok perangai dia,org jadik menyampah ada laaaaa...)
suka tengok org porak-peranda(asal up post kt efbi tu asyik la dok tampal hadis2...konon alim la nak nasihat org padahal diri sendiri tu lg teruk!..podaaaaaahhhh!)



....spesis yg cenggini kan,memang i sepak masuk longkang je!..puiiiiiiiiiii!!!



Sent from my iPhone

Wednesday, October 19, 2011

Kedai peberet anak2 i:)

Budak bertiga nih kalo disuruh pilih nk ke Pavilion ke atau nk ke kedai aunty cina kawan opah,mesti depa pilih hok yg no.2 tu:)


Nk tau pasal pe?...pasalnya kedai ah so ni ada banyakkkkkkkk mesin tikam...sangat heavennnnnnnnnnnn!;)

Monday, October 17, 2011

dia mai dah...

...kurang la sikit masa mengajar...lepas ni sibuk menanda kertas lah pulak:(

Saturday, October 15, 2011

Gegirl nyampah tau!

I cukup allergic ngan bangunan ni bila time weekdays.tapi kalo ujung minggu@time cuti,terus rasa allergic tu hilang;)

Friday, October 14, 2011

...susahnya jadi cikgu...semua benda pun nk kena buat...

Satu sebab kenapa i malas nk sambung keje sampai umur 60 thn is jd cikgu ni semua benda pun nak kena buat sendiri!

Since budget hari tu PM dh announced kenaikan pangkat ke gred 44 dr 10thn ke 8thn,makanya hari isnin br2 ni weols yg dlm group tu dh diberi borang utk diisi.keje gomen,mcm biasa nak naik ciput tp borangnya kemain banyak.mula2 my friend bgtau kerani suruh hantar balik hari jumaat&borang yg nk kena ditaip cuma selai(yg lain2 tu tulis dgn tangan).skali esoknya,dh mu friend bgtau pulak yg kerani mintak hantar borang hari khamis sebabnya depa nk check dulu sebelum hntr ke JPN hari jumaat!..GEGIRL PUN TANJAT la sekali lg sebabnya satu benda apa pun i tak buat lagi:)esoknya(khamis),kwn gegirl yg baik hati yg dh siap print semua docs,bg i pakai laptop&printer dia.so i terus edit mana2 yg patut&terus kasik submit pd kerani.

Pg td masa sampai sekolah,my friend tu bgtau yg i dh terlupa edit satu bahagian..i xtukar KPLI MATEMATIK ke KPLI B.INGGERIS.disebabkan td timetable i penuh,so i cuma berkesempatan ke opis time nak balik.jenguk je ke dlm opis,terus nama i dipanggil oleh ms kerani.ingat kot depa perasan psl mistakes tu,rupa2nya i lupa include borang isytihar harta.choiiiiii!!!!..masalahnya benda tu mmg ada dlm fail peradi i di opis..apa la salahnya kalo depa tlg fotostat,kannnnnnn?!..dh la semua borang yg patutnya kerani yg kena isi,kami cikgu2 kena buat!..*^%#+! betoi!..lagipun surat yg depa nak tu mmg letaknya paling depan sekali..kira xyah nk susah2 cari!pas tu check amendanya kalo hok yg i taip salah tu haram depa perasan.bila i bgtau,terus dia ckp,"cikgu taip lain la...guna komputer saya..."...ater xke fundek?!

Sent from my iPhone

Tanjat gegirl....

While i was in class td,tiba2 my boss dtg&terus masuk kelas observed i!....seb baek masa tu kelas hok yg paling depan...hok yg budak2nya cerdik.buatnya kena tang kelas yg paling belakang yg budak2nya cuma reti cakap YES,NO,ALRIGHT...harus gegirl terus pitam;)

Sent from my iPhone

burpppppppp...

...alhamdulillah...

sebungkus nasik lemak utk mengalas perut di pagi jumaat:)


.....tapiiiiiiiiiiii...mcm tak kenyang je;)

Wednesday, October 12, 2011

uishhhhhh...tanjat gegirl!

Petang td i tido.pakai kaftan.skali terjaga tgk hari cerah.tgk jam kat hp dh pukul 7.08 minit tp tak perasan yg time tu 7.08pm!;)

Terus kelam-kabut bangun&cari no.tel sekolah.ingat nk call ofis bgtau i masuk lmbat sikit kengkonon ada emergency:)hp lak hang.kuar dr bilik&turun bwh.si Qal&Aya tengah tgk tv.terus marah2 depa apsal tak kejut i&apsal depa tak siap ke sekolah.tercengang2 budak berdua tu bila i bebel.terus Qal ckp,"ibu...ni petang la.ibu ingat dh pagi ke?"...dia siap tepuk dahi,pas tu depa bantai gelakkan i;)

...moral of da story,tido ptg jgn pakai kaftan sbbnya bila terjaga dlm keadaan terkejut&gelabah,terasa mcm sudah lambat bangun di waktu pagi:)

p/s:mesej ini dibawakan oleh saya yg dah 2x MC gara2 terlambat bangun pagi tahun ni*tringggggggggg;)

Sent from my iPhone

Sunday, October 9, 2011

kenapa.........

kenapa lepas Ahad mesti Isnin?....

kenapa asal Isnin mesti kerja?...

kenapa?..kenapa?..kenapaaaaaaaaaaa???????


Yang benar,
saya yg TAKKAN sambung kerja sampai umur 60!

Sent from my iPhone

Tuesday, October 4, 2011

silalah sila datang ke umah saya...

Aya yg lukis plan ni.dia cakap kat i..."Aya nk ajak kawan Aya,Najian dtg umah esok...Aya nk bg dia makan sikit"

...uollss rasa kalo uollss jd Najian,boleh jumpa ke tak umah Aya?...hehehe

Tuesday, September 27, 2011

Cer citer...

Kalo uolss dh tau premis makanan tu kotor,ada ke uolss akan ke situ jugak?!

Boleh ke nak marah2 tak bagi org bungkus makanan di luar&paksa jugak makan di tempat yg kita tau kotor?...yg dlm teh aisnya ada anak lipas,yg dlm sambal tumisnya ada air kencing(org?..atau binatang?)

Euwwwwwwww...kembang tekak i tawwwwwww!!!

Monday, September 26, 2011

senin oh senin...

Tiba2 je ada mesorat!

Suka2 hati je....

B.O.N.G.E.K!!!

Sent from my iPhone

Wednesday, September 21, 2011

B.O.N.G.E.K!

Kosa kata br utk hari ni...B.O.N.G.E.K.

Bongok+ngokngek=B.O.N.G.E.K

Hati tgh menggelegak nih!

Panas hati pd bos yg bongek!

Ada ke amik cuti peristiwa tp kena dtg sekolah utk gotong-royong?!

Pund*k la!

Ni kira 2nd time.sblm ni penah jadi dh.cuti peristiwa tp pegi buat Hari Anugerah!

Bodoh!

Sent from my iPhone

Tuesday, September 20, 2011

I've made up my mind!

Before this i was 50-50 unsure whether i should go or not for my dothers 'rombongan cik kiah' to KL until last nite before i went to bed when suddenly Aya said,"eeeee...Aya x sabarnya nak pegi KLCC!!!..."

Thats it!..No matter what happen,i'm accompanying them!

Nak kena marah pun lantak ar!

Bila dh tua nanti,ko ke atau anak2 aku yg nk jaga aku?!

Monday, September 19, 2011

Kisah dan pengajaran...

Cik Y ( bkn nama sbnr) ialah seorg penjawat awam berpangkat paling tinggi dlm organisasi yg dipimpinnya.walaupun berpendapatan lumayan,Cik Y ni tergolong dlm kumpulan mereka yg agak berkira a.k.a. kedekut.

Satu hari,Cik Y bercadang membuat lawatan ke luar negeri.pekerja2 bawahan yg 'dipilih' utk mengikuti rombongan tersebut,semuanya diarahkan utk membayar sendiri tambang&kos penginapan.Cik Y pulak rupa2nya sibuk mencari sponsor utk menampung kos untuk ke sana.dengar ceritanya,Cik Y memerlukan RMxxxx.maka,Cik Y pun dgn muka tebal, sibuk la menelipon ke sana sini dgn harapan adalah 'sang jerung' yg akan menghulurkan sponsor.

Dipendekkan cerita,pd suatu hari,Cik Y ke bank.selepas sudah melakukan transaksi pengeluaran wang,Cik Y terus ke kereta mewahnya.tak lama kemudian,br Cik Y perasan yg kad ATM dia tertinggal di mesin ATM tersebut.lalu Cik Y pun pergi semula ke bank tersebut.sampai je di sana,kad Cik Y dijumpai masih lg berada di mesin ATM tp nasib Cik Y agak malang bila ada hamba Allah yg telah mengeluarkan wang milik Cik Y sebanyak RMxxxx...(jumlah yg sama yg diperlukan oleh Cik Y utk perbelanjaan ke obersea td).

...moral of da story...itu lah...jgn kedekut sgt..gaji besar,elaun banyak pun nk berkira.padan la dengan muka tu kan!..:)


Sent from my iPhone

Sunday, September 18, 2011

separuh jiwaku pergi......

Uhuk2....sedey nih:'(

Mr.hubby training di KL esok sampai jumaat.

....nyampah tau..time org cuti sek,xde lak opis dia suruh gi training.kalo x,blh i&anak2 ikut skali...vencikkkkkkkkkkk!!!

Saturday, September 17, 2011

Suara Kita??????...Suara Kome bukan Suara Saya...

Tgk konsert Suara Kita?i tgk kejap je pas tu terus switch ke channel lain.

Nyampah ar!..pasal pe bila sambut event bsr2 mcm hari merdeka atau apa2 je yg berkaitan dgn negara,mesti nak buat konsert?dh la tu..siap jemput artis2 dr luar plak tu!

Bengong!..cer baca yasin ramai2 kat dataran merdeka ke,stadium bkt jalil ke...xpun kat luar Seri Perdana tu ke...ada jugak pekdah nyer!

Arghhhh...layan disney channel lg bagus!:)

Sent from my iPhone

rumah manis rumah si kucen....

At last terpaksa jgk weols letak kucen2 weols di luar umah.i pujuk mr.hubby since dh xde maid,i xlarat ar nk mengisahkan depa:(

Sblm ni mmg depa lepas bebas dlm umah.start 1st syawal ari tu,weols kurungkan di dapur.bila dh duduk di dapur,melekat la pulak bulu2 depa di merata2 tempat.nk bukak pintu bila nk mesin kain pun susah sbbnya walaupun i sendalkan pintu dgn rak kasut,si Manja byk kali la jugak berjaya lolos kuar:(

Last tuesday,lepas bwk Aya jumpa paed di taiping,kami terus ke pet shop.kebetulan jumpa pulak dgn cage yg agak besar&murah...so terus mr.hubby beli 2 cages sekaligus.balik rumah terus pasang&modified sikit(tebuk lubang kecik pd dua2 cages so that kucen blh lalu).

Next project...InsyaAllah pas ni nak cari cage hok yg 2 tgkt pulak...pas tu blh sambungkan lg dgn yg dh ada ni:)

Friday, September 16, 2011

ouch!!!...sakittttttttttt!!!

Raya ketiga hari tu cabut geraham bongsu bwh sblh kanan...dua tiga hari sudah,hok atas sebelah kiri pulak sakit!:'(

Rabu pas sekolah,i terus ke dentist di pekan kualer.doctor ckp mmg gigi tu dh longgar..hok sblh kanan pun sama tp xblh cabut lg since gusi i bengkak.so dia bg antibiotik utk surutkan bengkak dulu.ikutkan esok dia suruh dtg utk cabut tp i ingat nk ke dentist di taiping tu sbb doctor tu cucuk tak sakit lgsg.

.....tp kan,i pelik la...sblm ni gigi i xde problem langsung...tup2 lps je cabut yg hari tu,terus mcm berjangkit pulak ke gigi yg lain....ke mmg geraham bongsu ni kalo dh cabut 1 hok yg lain pun 'merajuk'?...almaklum la kan....nama pun B.O.N.G.S.U;)


Sent from my iPhone

Thursday, September 15, 2011

fuhhhhhhhhh.....siap dah!

tiga,empat hari ni sibuk marking paper trial.periksa rabu lepas,dapat skema jawapan hari khamis&semalam(15hb) dah nak kena key-in markah!...hamlau betullah depa nih!..ingat kami cikgu2 ni robot ke hapa?

i lak cuma tau pasal deadline utk masukkan markah ni dua hari sudah.masa tu,i baru siap separuh paper essay utk 1 kelas.fyi,i mengajar 2 classes.satu tu budaknya 36 org&satu lagi 37 org!..exam lak ada dua kertas.paper 1 ada dua soklan essay(1 soklan 350 words) while paper 2 lak campur2...ada soklan objektif sikit,soklan structure,summarizing text&1 soklan esei utk literature!...i jadi macam org gila tau nak mengejar deadline!...nak2 lagi bila dapat kertas yg tulisan cam hantu&jawapannya macam f*ndeks!...sakit otak rasanya.tido pun tak cukup:(

tapi camnapun,i berjaya jugak settle kan semuanya masa di sekolah tadi walaupun hari ni kelas berderet.masuk kelas,bagi budak buat latihan pas tu i menanda kertas peksa;)..what to do lorh...ni sume keje mereka2 di atas yg vongok tu lah...NKRA la sangat kononnnnnn....podah citttttt!!!!

...markah pun dah selamat masuk dalam SAPs.esok boleh pegi jalan dengan hati yg tenang...lalalalalalalalalala;)

Monday, September 12, 2011

rojak...

Ni bkn nk citer pasal rojak hok yg nyum2 pedas manis sedap tu tapi nk buat entry rojak...sume cite kasik masuk dlm satu entry.

How was ur weekend?..i penat sbb cuma cuti 1 hari je.sabtu ada majlis anugerah KRK di sekolah sampai pukul 1 thari.petang tu ke ipoh JJCM ngan mr.hubby&my dothers.pas makan,weols ke Jusco mencari brg2 sikit...beli socks bdk2..dh xde bibik ni,kelengkapan sekolah kena cukup..if not,x menang tgn dibuatnya.pas tu i dapat gak 'cukai' sepasang wedges dr mr.hubby laling;)..sebelum raya dh berkenan kt kasut tu tp saja gatal konon xnak amik...skali blk umah,asyik la dok teringat...nk gi blk ke situ masa dh dekat2 time nk raya tu malas la pulak nk mengadap jem...makanya kena la sabar tunggu pas raya:(

Ok abis cite psl sabtu...skrg kita masuk ke hari ahad pulak..tghari smlm pegi open hse umah YB Lubuk Merbau.pas tu terus ke ipoh sebabnya mr.hubby nk ke wholesale kilang Bosch.dekat sejam jugak la weols di situ.next stop was Nasik Ganja(skrg dh tau la kan pasal pe xkurus2...pas open hse,gi mentekedarah lg..hehe)..masa tu wpun dh pukul 3 tp org still ramai.lauk pun cuma tinggal ayam goreng je tp ADA AKU KESAH?!..abis licin jugak sepinggan nasik;)

Pas mkn,kami ke ABC Pets beli stok makanan kucing&survey cage depa.dari situ,singgah pulak Ipoh Parade beli ipad...budak bertiga tu dh byk kali mintak ipad ni...selama ni depa dok main ipad kazen depa...kalo kazen depa blk kg,mmg depa je yg conquer ipad tu tanpa rasa malu.lupa cite...smlm Aleya je yg ikut kami.lps dh deal ngan budak salesman tu,weols kuar dr kedai tu sbb nk cucuk duit kt ATM.si Aya masa tu dh start menangis&merajuk sbb dia ingat weols xjadi nak beli:)...dpt je ipad,terus senyum sampai ke telinga;)

Ok la..tu je lah cite rojak dr i.

tatatititutuuuuuuuuuuuuuuu....

Sent from my iPhone

Friday, September 9, 2011

Bengang pd si Bengong!

Mintak cuti pun tak di approve!...alasannya "u ajar exam classes,cuti mmg dibekukan!"

Mmg pundek la!..ingat org amik cuti suka-suki je ke?..BODO PUNYE OLANG!!!

Sent from my iPhone

Monday, September 5, 2011

cuti dh abis!

Kerja!..kerja!..kerjaaaaaaaaaa!!!

Huwaaaaaaaa:'(

Wednesday, August 31, 2011

Sakit gigi la pulak...

Geraham bongsu i mcm goyang.tak selesa ar.nk gi dentist,klinik mesti tutup sbb ari ni public holiday.esok msti terjah gak.tak dulik ar kena cucuk ke apa ke...janji lepas ni dh tak sakit lg dah:'(

Sent from my iPhone

Tuesday, August 30, 2011

Esok hari raya!!!

Salam aidilfitri to all.

...i nak kena bangun awal esok.nk mengemas rumah yg dah macam tongkang pecah...huwaaaaaa:'(


Sent from my iPhone

Monday, August 29, 2011

jom buat semekot ghaye!

Mula2nya tahun ni plan nk buat almond london&cornflakes madu..tp disebabkan maid dh xde,so i buat semekot yg plg senang~cornflakes madu je..itupun pd mulanya ada gak rasa mcm malas je..bukan apa,malas tang bab2 nak mencuci&mengemas balik tu;)

Jumaat ptg hari tu dh beli dh brg2 tp br malam smlm Ops semekot dijalankan.anak2 i dr sehari ke sehari dok tanya,"bila ibu nk buat biskut?"...depa nk tolong:)

Smlm,i readykan bhn2&bg depa isikan dlm paper cup.my nieces pun tolong sama.seronok&kelakar bila tengok enam 'buruh bwh umur' buat kerja..sambil sudukan adunan,sambil ngap masuk mulut:)..dalam setengah jam dah siap.

Ari ni nk kena buat 1 bancuhan lagi.MIL mintak buatkan utk dia pulak...MIL siap cakap,"eileen bgtau la Ma brp modalnya..nanti Ma bayar"...hahaha...tu yg nak taknak nak kena buat jugak tu...nak amik hati mak mertua,bukan sebab duit ye..nanti senang i nak mintak pinjam Polo...ekekekeke

Uols rasa pasal apa MIL i mintak i buatkan semekot tu?....mestilah sebab sedap,kannnnnn..kalo x,sure dia tak suruh punye*lol;)

Last sahur hari ini...

Pejam celik pejam celik,dah nak habis dah puasa.rasa mcm br je lg bangun bersahur 1st ramadan hari tu.kali ni despite being maidless,i managed to wake up for sahur every day...bravo for me!...i bangga u..hahaha

Yg xbest nyer,thn ni i tinggal pose 12 hari!(termasuk la masa i demam teruk hari tu)...masak la nk mengganti nanti..huhu

takde pasal cari pasal...

Olla semua!

Apsal i private kan blog?ni sume gara2 seekor dua atau mungkin lebih 'monyet' di muka buku yg berpenyakit mental yg dikhuatiri suka menskodeng secara senyap&seterusnya menjaja&memutar belitkan cerita kpd si polan-si polan yg lain.

Walaupun i tau belog i ni belog yg tidak gelemer,tapi i terpaksa mengambil langkah2 keselamatan agar 'memonyet' itu tak singgah&hinggap di sini;)

Sampai skrg i masih tak faham apa sebabnya si 'monyet' berkelakuan sebegini.kalo tengok dgn mata kasar,si 'monyet' ni nampak comel&jinak aje...tp bila pakai kanta,baru lah terserlah segala auta....hobi dia suka menfitnah&melaga2kan!

Satu lg yg bahaya tentang 'monyet' ni jugakkan,walaupun dia duduk jauh tp hampir semua cerita dalam kain org semua dia tahu....ajaib,kannnnnnn?!..i rasa si 'monyet' ni ada bela hantu ra*a ar...

Kalo la ditakdirkan i berjumpa dengan si 'monyet' ni,I AKAN CILI2KAN MULUT DIA!!!

Sent from my iPhone

Tuesday, August 23, 2011

bapaku pulang dr kota...

bapaku belikan kereta...

...tak dapat beli,dpt pinjam pun jadik la...;)

adeh!...sabor je lah....




bila masa pulak i tulis komen nih?


...ni lah akibatnya bila ada kawan yang sengal...ekekekekeke


p/s:anyway,thanks ye beb sebab tolong aku:)

Monday, August 22, 2011

M.E.E.T.I.N.G

Td meeting,esok pun meeting laaaaaaaaaagiiii!

Time pose pun kalut nak buat meeting.kalo kejap tak pe la jugak.ni panjang berjela...tak suke!!!tak suke!!!tak suke!!!!!!!

Letih la wei!

Otak pun dah 'beku'!


Sent from my iPhone

Budak puasa yang yok..

Pagi td masa org sahur,kemain sibuk cakap nak puasa..pkl 7 ni td dh mintak i gorengkan nugget&sausage...bila tanya,selamba je dia jawab,"Aya tak pose sbb Aya kecik lagi..";)

Sunday, August 21, 2011

Gerek baru lagi...

Hok yg lama asyik pancit je tayarnya.last repair hari tu beskal Qal.weols hantar ke kedai beskal di taiping&mr.hubby suruh tokey kedai tu tukarkan tayar yg elok sikit..tu pun terbang gak puluh2 hengget.

Pg rabu masa cuti nuzul Quran,si Aya pulak bising ajak i hantar beskal dia ke kedai.bangun je mr.hubby,i terus bgtau dia.mula2 weols ingat nak hantar repair skali ntah camna terus dtg idea nak belikan je yg baru.this time around,weols nak beli hok yg berjenis sikit so that tak payah pas ni tak de lah pening kepala asyik nak ulang-alik ke kedai lagi dah:)

Pusing punya pusing punya pusing,at last jumpa gak hok yg berjenis.tiga2 kami amik brand Le Run....walaupun harga mahal sikit tp yg penting puas hati.

Harap2nya pas ni takde dah la nak kena hantar repair sesaja:)

ops bersih...

Kerja2 pembersihan bilik bibik lahanat..punya la banyak sampah&sawang!kalo la ada dia depan i,mau je i sumbat semua masuk dlm mulut dia!..gila pengotor!..toilet pun abis tersumbat gara2 malaun sekor ni!!!

Saturday, August 20, 2011

Selamat Pagi...

Sejak takde maid ni hari2 i bangun awallllllllll:)..kira celik je mata kol 4.30,pas tu terus buatkan sahur Qal&terus bizi ngan house chores...bkn weekdays je tau,weekends pun sama.time ujung mggu lg la byk kerjanya..mesin kain,basuh(sental) uniform budak,cuci&kapur kasut sek depa,sapu&mop umah,kemas bilik,lipat kain,iron uniform budak&baju kerja i..


..haaaaaaaaaaaa....semputttttt;)

...nak bg uolss tgk view sblh kanan umah i waktu pagi..tho takde bgunan pencakar langit tp rasa ummphhh je bila tgk suasana cenggini:)

Friday, August 19, 2011

Makan apa utk sahur?

Boring dh makan nasik...si Qal pun since sunday ari2 request nk mkn roti buh telur mata&sausage:)

Wednesday, August 17, 2011

nah...hambek kau!

Gila banyak 'ration' mr.doc kasik.

Kenyang makan ubat je lah pas nih....burppppppp;)

p/s:hari ni dh lega banyakkkkk..demam pun sudah pergi.cepat gile ubat ni bertindak.....mana taknya kan,dua rat lebih i kena bayar smlm:)...esok i mau start balik pose sbbnya mostly ubat2 tu cuma kena mkn 2x sehari je.yg 4x nyer i kasik ekjas la sendiri;)

bengong punya iklan!



...ada ke orang pakai baju cenggini bila raya?

Tuesday, August 16, 2011

si kakak yang kurus...

Umur dh enam tahun tapi berat dia cuma 14.7kg je:(

Budak ni kuat makan tp metabolism dia tinggi...

Besar nanti buleh la jadik model ye,kak?....model baju muslimah ye.jgn ko jadi model baju dalam sudah...ekekekeke

surpriseeeeeeeeeeeee....

perasan tak?

tak perasan?

alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...tau la uolss puasa...tak kan tu pun tak perasan kot?!

cer tengok betoi-betoi...

sudah tukar la..tengah mandi tadi tiba2 triiiiiiiiiiiiing datang idea;)

saya hepiiiiiiiiii



Panas mencanak...

Masih lagi demam..malam semalam badan tersangat panas sampaikan bibir rasa macam nak terbakar.pas makan ubat,terus tarik selimut.pukul 1 lebih pagi tadi badan panas balik!i bangun gi toilet pas tu sambung tidur...tapi xde maknanya nak pejam mata pun.sejam lepas tu,mr.hubby paksa i makan ubat sebab dia pun rasa badan i panas.dah makan ubat,terus baring atas sofa sambil layan internet.dalam setengah jam camtu baru la kuar peluh.bila dh berpeluh,dah la terasa tak selesa nak tidur semula.terus i bangun&ready kan sahur&terus kemas dapur:)

Hari ni i nak amik MC lagi...terpaksa abaikan niat nak ke sekolah.pagi nanti nak ke specialist terus.risau gak dah masuk 5 hari tp tak sihat2 jugak nih:(....esok cuti so klinik specialist pun tutup.dibuatnya malam nanti sakit balik,naya i.

Sent from my iPhone

Monday, August 15, 2011

Eeeeeeeiiiiiiiiii!!!!!

Td merajinkan diri sapu bilik tido i sebabnya nak kasik badan yg dh start seram sejuk ni berpeluh.

i dh lama dh dok tenang nak bersihkan area nih.ni sbnrnya side table tp i letak vcd player.atas dia ada lg 1 side table IKEA yg kaler kuning tu&weols letak tv lama hok yg size 21" utk bdk2 tgk movie dlm bilik.

Masa weols pegi Alor Setar br2 ni,i ada pesan pd si kepar*t tu srh dia cucikan langsir dlm bilik,bersihkan almari&jugak meja nih.bila blk,i dh dpt agak dh yg dia tak bersihkan tempat ni sebabnya i tgk kain alas vcd tu tak bertukar tp i malas nak tanya coz dh tau dh nnti mesti dia jwb,"idah dh buat,kak..."

Ni td bila i tarik&terbalikkan je meja,terus nmpak sawang bergayut2an!

Eeeeeeiiiiiii...rasa mcm nak je sumbat sawang tu dlm mulut dia!..buat keje macam takde mata!...siot betoi!

Ada bahagia di sebalik derita...

Dua hari sakit tak lalu makan,dua kilo sudah hilang...muahahaha

Pas ni bila dah sihat,mesti naik dua kali ganda*lol;)

Sent from my iPhone

...dan saya masih belum sihat....

Huwaaaaaaa...mmg serius teruk sakit i kali ni!...masih lagi demam&tekak i bengkak.paling tak buleh blah,i takde selera makan sebab mulut rasa payau!ptg smlm masak la maggi asam laksa(ye i xpose sbb i'm on medication)..br makan xsampai separuh,dah kennot go anymore.malamnya pulak dlm pukul 10 camtu sblm makan ubat,i cuba ar jugak telan nasik ngan sambal tumis ikan bilis..dapat la makan dlm 3 sudu...tu pun rasa tawar je lauk tu:(

....cepat ar sembuh...dah rasa mcm tak normal pulak bila insan yg bernama EILEEN ni tak berselera nak makan...selalu tu,pantang jumpa je makanan mesti nak ngap;)

Sent from my iPhone

Sunday, August 14, 2011

Hmmmmm....

....pejam mata buat2 tak nampak je;)

Saturday, August 13, 2011

Demam urat...

I ni kan memang jarang kena demam tahap kronik camni...selalunya demam kure2 je;)
Mula demam pagi jumaat.sampai je sekolah,dah start rasa seram sejuk je badan:(...kebetulan pulak pagi tu ada ceramah sempena Nuzul Quran.abis je ceramah,terus jalan laju2 ke bilik guru cari paracetamol.pas tu,terus naik bilik SPBT(port tido kami time takde kelas).terus telan ubat&off to la la land dalam sejam.bangun je ada rasa kebah sikit.nyaris la jumaat tu balik awal kalo tak,mau lagi melepek.

Balik dari sekolah,terus zass gi jumpa makcik yg tau cite pasal bibik lahanat tu.pas tu,mr.hubby lak call ajak ke ipoh.odw balik,dah terasa panas balik badan,tekak dah terasa bengkak&mata dah start berair.malam tu memang i jelepek.makan ubat demam&antibiotik..pas tu dah terasa payau mulut&loya.nak makan memang tak lalu.infact tadi masa berbuka(i terpaksa 'berlakon' depan Qal yg kengkonon i pose*ngeh2) i cuma minum air je.tengok lauk sume macam tak selera..padahal siap ada ayam percik lagi(sangat2 luarbiasa sebab i ni selalunya apa benda jenis lauk pun i tibai*hehe)

Nanti pukul 11 nak gi klinik.ingat nak terus mintak mc senin ni..kalo dapat sampai selasa lagi best...rabu tu cuti Nuzul Quran:)

Sent from my iPhone

Friday, August 12, 2011

....dan tembelangnya pecah jugak akhirnya!....

Lama i 'bertapa';)...sejak takde bibik ni,i agak fenat..masih cuba suaikan diri menguruskan house chores di samping kerja2 di sekolah.skrg bgn pg pukul 4.30 pagi&&tak tido2 dah sampai la ke malam!..tapiiiiiiii i senang hati sebab dah tak payah nak pikir pasal si keparat tu!

Many things happened after si lahanat tu blah.we tried to get a local daily helper(yg ni pun satu hal jugak...nanti2 la i cite pasal ni:(

La i nak tulis pasal betina indon tu!(maaf la ye...bahasa i masih kesat)..mana taknya,elok marah dh reda,skali t/hari td dapat cite pasal dia lagi!

Fyi,FIL i bgtau mr.hubby yg dia nmpak si celaka tu di pasar pdg rengas pagi ni!dia cakap pd FIL i,dia mmg nak balik indon tp dia takde contact kaum kerabat dia(i've deleted all her contacts masa dia buat hal hari tu*ngee;)

I dh lupa whether i pnh cite masa kami pulangkan balik brg2 dia hari tu,dia ada bgtau mr.hubby yg kononnya dia nak ke Klang jumpa adik dia...uols tau skrg dia tinggal di mana?..dia duduk serumah dengan balak dia a.k.a her future hsbd(kononnnnnn lagi) dekat dgn area umah kami!kiranya kalo jln kaki,lebih krg 5 min je dh sampai!

Td FIL bgtau,dia bgtau kengkononnya dia nak keje dengan makcik yg duduk kat depan umah kami.makanya,i pun td terus la jumpa makcik tu!..tujuan i jumpa makcik tu sebab i nak mintak tolong dia tlg bagikan si keparat no.tel bapak dia di indon so that she can call them&ask for her "adik's" no(tho i'm sure she mesti hafal no. parents dia)..di samping tu,i nak clearkan nama i sebab i agak mesti b*ngsat tu mesti dah tokok tmbah cite!

Masa jumpa makcik tu,br la i tau rupa2nya all this while that b*tch dah menipu kami!..dulu masa kecoh sekejap yg kengkononnya mak dia suruh dia balik indon sebab nak nikahkan dia ngan si Hari(balak dia),she lied to us yg laki tu keje di indon!konon mak dia panggil balik sebab nak uruskan hal kahwin dia..mak dia nak suruh dia cepat2 kahwin sebab mak dia dah pakai duit si Hari sampai berjuta2 rupiah.bila kami cuba call mak dia,dia cakap yg mak dia dah kuar umah konon jumpa bomoh sebab nak buatkan si keparat ni balik!..bila kami mintak no.tel si Hari tu,dia bg no tipu!..no. tel indon kan panjang berjela tapi no yg dia bg tu tak cukup.bila i tanya apsal no tu tak sama panjang dengan no bapak dia,terus dia reka pulak cerita yg no tu lah yg selalunya si Hari tu pakai bila call dia.masa tu i memang dah syak si balak dia ada di M'sia ni sebabnya dia selalu bergayut lama2 siang hari& penah sekali tu masa dia mntk i tolong book kan flight ticket pegi&balik ujung tahun ni,dia bg nama si Hari tu skali.bila i tanya apsal lak nak book utk laki tu,terus dia buat cite kononnya si laki tu nak dtg sini,blk ke sana sama2& masa dia balik ke sini semula,kononnya laki tu nak hantar&tengok dia selamat sampai!...mmg dasar penipu!

Ok back to the story,i dapat tau yg si Hari tu rupa2nya keje di pdg rengas ni dah lama!..masa hari sebelum dia blah tu,i ada tanya whether gambar jantan yg dlm hp dia tu bakal suami dia,terus dia cakap yg tu kononnya kawan sepupu dia.padan la ada satu gambar tu backgroundnya kat depan sekolah agama dekat umah i!

Ikut kata makcik tu lagi,betina tu tipu si jantan ni yg kengkononnya dia ni anak dara.pas tu kan,dia dah ada di rumah jantan tu dari hari dia kuar dari rumah kami!..dia naik cab dr pekan kuala sampai la ke situ!(pergh!..gila kelassss naik cab pdhal ada je bas nak ke sana).pagi senin tu dia call MIL i guna hp makcik tu&buat menipu pulak konon2nya dia tido merempat merata kaki lima sejak sabtu tu...yg MIL i pun siap menangis sebab sedih bila dia cakap macam tu..infact mertua i siap pegi cari dia di masjid kuala&siap nak bawak dia balik umah sementara nak tunggu i bawakkan dia ke imigresen petang tu!..makcik tu cite pada i,"masa dia telefon mak tu,chu(nama panggilan makcik tu) ada depan dia...bila chu tanya,kenapa kamu tipu makcik(MIL i)?.." uols tau apa dia jawab?..."biar la.."...tak ke gamp*ng?!

Sekarang ni dia dah menjaja cerita kononnya dia dah kahwin&duduk serumah dengan 'suami' dia!(agaknya dah 'gersang' sangat kot!..maklum la dah lama tak servis;)...muahaha)...td makcik tu tunjuk la pada i rumah yg dia duduk sekarang.cilanat punya betina!aku ingatkan ko dah blah jauh dari sini,rupanya ko seronok mengangkang kat rumah tu!!!nak je rasanya i cerita kisah dia kat 'majikan' tempat dia keje sekarang!...what say u????...

Sent from my iPhone

Sunday, August 7, 2011

hanya kerana kerongsang...

sume org tau kerongsang tu apa kan?..tak tau kalu,sila google;)

i nak cite ni.cite ni berkait dengan bibik.i saja buat auto publish entry ni malam memandangkan la bulan ramadhan,so i takmo pahala puasa uols kurang..i takpe sebab i ghaye...heheheh...

sebelum i cite,i nak mintak maaf banyak2 sebab bahasa yang i guna kali ni memang kasar&kesat..almaklum la kan,ni kira sesi luahan perasaan cik seri siantan*auwwwww...kalo uols takmo baca,takpe..i tak marah:)

ok citenya camni...

i memang dah perasan yang lately ni my brooch hok yang kecik2 tu(yg tiga@empat 10 hengget tu) banyak yg hilang.dah lama i nak buat spot check kat bilik bibik tapi asyik la tertangguh.pagi semalam,masa bibik ke tadarus,i pun masuk le bilik dia.tempat pertama yang i tuju,handbag dia yg tersangkut kat belakang pintu.dalam handbag tu,ada satu beg kecik(rupa cam pencil case berzip gambar hello kitty).bila bukak je beg tu,terus i nampak brooch2 i yang hilang tu!.masa tu dah menyirap dah darah!.fyi,ni bukan 1st time ye bibik c*laka ni amik barang tanpa kebenaran..sebelum ni dah banyak kali dah..tp weols cuma nasihatkan dia&memang tiap kali kami tangkap dia,akan berlaku la drama sebabak sinetron air mata:)satu lagi perangai bibik yg menyakitkan hati is dia memang tak pernah nak mengaku benda yg dia buat tu&dia akan putar-belit cerita sambil buat muka f*ndek!

ok,back to my story...masa i jumpa brooch tu,i was quite unsure what to do.memang mula2 tu i ingat nak amik je balik tp i malas lak nanti dia kata i ceroboh masuk bilik dia.so,i biarkan je brooch tu di situ.tak lama lepas dia balik,dia terus ke bilik bawah iron baju sekolah anak2 i.i pulak kebetulan baru je mandikan Manja.pas tu,i terus naik atas&keluarkan brooches i yang lebih kurang sama dengan yg dia dah songlap tu.i turun balik&saja buat2 tanya dia whether dia ada nmpak tak brooch tu(sambil tunjuk brooches tu).dia terus jawab,"eh tak ada la kak..idah kalau cuci tudung kakak&jumpa benda tu,idah letak balik"...pas tu i cakap pulak pada dia,"ko pegi cari sekarang...kalo ko terambil pun,pulangkan balik"...dia balas balik,"mana idah mau cari?"...& dia blah naik masuk dlm bilik.lebih kurang 5 min camtu,dia turun sambil buat muka berlakon konon2 tak jumpa barang tu tp dia takde pun cakap apa2 pd i.i pun lepas tu terus naik atas balik&bukak laci almari baju tempat i simpan brooch tu.i ingat kot la dia letak balik dalam tu tp nan ado!..pas tu,i terus masuk bilik dia&selongkar handbag dia...macam biasa,kerongsang tu dah takde.masa tu i dah menggigil menahan marah dah!i jerit panggil dia&she came.pas tu,mula la drama sinetron sekali lagi..satu perangai i,i suka menjerit kalo i marah!i jerit pd dia cakap i sumpah demi Allah yg i memang nampak brooch tu td.pas tu dia pun macam biasa cakap la ayat standard dia..."idah tak ambil kak...idah berani sumpah!..kalo kakak tak percaya,kakak cari la..."...macam harem la kan..dah ko buang benda tu,ko nak suruh aku mencari pulak?!pas tu i pungpangpungpang maki dia!i cakap,"benda yg ko ambik tu idah,harga dia cuma 2,3 ringgit je tapi yg kakak marah sangat tu sebab ko mencuri!kalo ko mintak,kakak blh bagi!"..pas tu i tambah lagi,"ko tu sembahyang tak tinggal,ngaji quran pandai, tadarus pun ko pegi,tapi apa gunanya kalo suka mencuri?!..sebelum ni pun dah banyak kali ko kata ko taubat xnak buat tp ko ulang lagi benda yg sama!..memang hati ko dah hitam kot?!"...pas tu i pangggggggg muka dia berkali2.sebelum ni i kalo marah pun,tak penah naik tangan dengan dia tp this time memang i geram sangat!..bila dah kena penampo i,dia mula la meraung2 cakap i saja nak cari kesalahan dia,tuduh dia&siap cakap,"nasib orang miskin macam idah memang selalu dituduh..."...macam cib*i la kan!...dah memang dia buat salah lagi mau konar2 cite mintak simpati konon i nak pedajal dia!...i balas,"buat apa la aku(masa tu i dah tak bahasakan diri as kakak dah)nak buat naya pada ko disebabkan benda yang kecik macam ni?!"

pas tu,dia terus cakap dia nak berenti&terus masukkan kain baju dalam beg.dia mintak duit gaji&passport.memang sorry la kan i nak bagi!...icakap pd dia,"kalo kamu nak berambus,kamu berambus je tp aku takkan bagi duit&passport kamu!"..pas tu,i panggil mr hubby.fyi masa insiden tu,mr.hubby ada di luar umah tengah keringkan badan si Manja.bila mr.hubby naik,lagi teruk le si lahanat tu berdrama.i cite pd mr.hubby apa yg dah jadi.masa tu,anak2 i pun masuk bilik.si Qal&Aya siap menangis bila tengok i terjerit&bibik nangis:(..terus mr.hubby turun bawah& panggil mak abah dia.i ikut mr.hubby&cite serba-sikit pasal apa yg dah jadi.then,i naik balik.masa tu dia dah kunci pintu bilik.i ketuk berkali2 sekuat hati suruh dia bukak.i agak mesti dia tengah call sapa2.bila dia bukak je pintu,terus i meluru pd dia&mintak her hp.masa tu memang kitaorg bergelut le jugak sebab dia tak bagi i rampas hp dia.masa tu dia pulak tinggikan suara pd i kononnya i takde hak nak amik hp dia.i pedulik apa kan?!...dengan kekuatan super power yg ada,i dapat jugak hp dia last nyer;)...dapat je hp dia,i terus check la segala mak nenek benda yg ada dalam tu.cuba baca sms tp satu pun xde.tengok calls,memang dia ada call out..local hp number.check gambar,jumpa gambo cowok indon.ada berlambak gambar jantan tu.salah satunya gambar dekat2 depan area umah kami.bila i tanya dia whether itu gambar future husband dia(fyi,she's getting married end of this year),dia cakap bukan.bila i tanya sapa,dia bgtau kawan sepupu dia...nampak sangat la menipu kannnnnnn!..i agak kalo tu bkn bakal laki dia,mesti balak dia stok yang di sini.uols jangan tak tau ye...bibik i ni merata kawan jantannya.camna dia berkenalan?...well,dia ni memnag gatal!masa belum bercerai ngan laki dia dulu,dia dah ber~boyfriend.masa umah kami tengah bina,dia dok bergurau senda bertegur sapa dengan indon2 yg keje kontrak tu.penah sekali(masa tu kami masih duduk di rumah lama, kebetulan abah ada rumah sewa.time tu yang sewa kat umah tu mamat2 indon nih.ada satu petang tu dia siap gorengkan cucur bawang&hantar pada depa.gila gatai mengela kannnn?!!)...sekarang ni pulak kat tempat i ni kan ramaaaaaaaaaaaiiiiiiiiii jantan indon&bangla yang keje dengan GAMUDA...tu yang lagi senang dia nak mencari balak tu!

back to the story....pas mr.hubby&mertua i dah brainwash dia,dia still jugak berdegil nak blah.kami pun this time around taknak la pujuk@tahan dia lagi.i tak campur masa tu sebab i dalam bilik tengah menilik tilik hp dia:)oh i lupa nak bgtau before tu masa masih dalam bilik,i ada cakap pd dia,"kakak tak faham la dengan ko nih...gaji kakak dah naikkan(fyi we pay her RM550/mth).uols tau apa dia balas?..."maaf cakap lah ye kak,idah bisa boleh dapat gaji lagi mahal kalo idah mahu...makcik idah udah berkali2 ajak idah kerja sama dia..dia bilang gaji kamu(kata makcik dia la) sikit..kenapa kamu masih lagi mau kerja sama depa?(kami)"...kan kurang ajor tu!!!...sedor la diri sikit mangkuk ayun oi!..makan,pakai,tempat tinggal sume free je ko dapat bila keje jadi bibik!..kalo ko keje kat luar tu,gaji memang la tinggi tp ko kena tolak segala benda..last2 gaji bersih yg ko dapat bila keje dengan aku lagi mencanak tinggi dari makcik ko yang bodoh dungu piang tu!!!..mr.hubby memang ada explain pada dia pasal bab gaji ni tp biasa la kan..cakap dengan orang bangang..asyik berkeras yg dia aje yg betoi.so,pas dia dah nekad taknak lagi sambung keje ngan kami,mr.hubby&i terus bersiap nak bawak dia ke balai.sebelum tu kami dah cakap pada dia kalo dia nak berenti,kami nak matikan semua permit dia dulu&kami kena ke balai sebab nak buat repot.last2 MIL i terlepas cakap yg nanti dia kemungkinan besar akan kena tido lokap sebab mencuri barang.bila dengar macam tu,terus dia cakap dia taknak pegi,taknak duduk lokap.jenuh pulak la mr.hubby&FIL pusing2 cite.At last,dia pun stuju.

makanya mr.hubby&i pun bawak la dia ke IPD kuala.sampai je sana,i terus la buat repot mengatakan yg dia mencuri.walaupun benda yg dicuri cuma brooch tp disebabkan perangai panjang tangan&taknak mengaku ni dah banyak kali berlaku,so kami tebalkan jugak muka mengadap polis.lepas dah siap repot,kena naik pulak bagi statement pd IO incharge,SM Yusuf.ikut kata encik tu,depa tak boleh nak tahan bibik i sebab weols takde bukti.masa IO tanya bibik betoi atau tak dia amik barang i tu,bibik dengan muka gampang jawab,"ntah,tak tau la encik"...gila kurang ajar betoi!nak je i i buh pelempang kat muka dia!...biadap&takde rasa takut langsung!pas tu IO tu terangkan la pada bibik bongok pasal permit,apa akan jadi kalo dia lari tanpa passport&suruh bibik balik ke rumah kami semula sementara nak tunggu kami bawak ke imigresen hari isnin.si bibik buleh buat muka toya je sambil jawab,"idah taknak balik rumah kakak"..i pun cakap la sambil buat muka gampang kuasa dua pd dia,"saya pun taknak kamu balik ke rumah saya!"..hehehe(dia ingat i hadap sgt ke nak bawak dia balik?...sorry la fucker!)banyak kali jugak IO tu explain pasal hal yg sama&bibik still dengan muka gampang dia!..sampaikan IO tu sendiri fed up&tinggikan suara pada dia.si bibik bila IO ulang pasal permit dia yang masih sah sampai hujung tahun ni terus cakap,"kalo kakak mau lagi idah kerja sama kakak,idah mau tinggal di luar...idah berulang hari2..idah nggak mau dah tinggal di rumah tu.."...very da fuki!..dia pulak yg nak tetapkan syarat.

pas tu kami blah dari balai.dalam kereta,boleh pulak dia mengungkit pasal apa dia nak kena tunggu lagi sampai isnin sedangkan masa di umah tadi mr.hubby dah janji lepas buat report,dia boleh terus balik.mr.hubby pun bengang ar pada dia.mr.hubby cakap,"kamu faham tak?...kami amik kamu dengan cara yg baik melalui imigresen,jadi kami nak pulangkan kamu balik melalui imigresen la jugak!"...then bibik da mother fucker pun ulang lagi cakap dia taknak balik lagi dah ke rumah kami.bila dah gerak,kami bincang laki bini.mr.hubby bagi idea letakkan je dia di hotel kat kuala tu utk 2 hari.mula2nya i tak setuju tp bila mr.hubby cakap takut nanti dia buat perangai pulak kat rumah,so i pun ikut je.bila cakap pada bibik,dia pulak taknak.dia kata dia nak duduk di umah 'sepupu' dia yg di padang rengas tu.i tanya lak pd dia,"bila masa pulak kamu ada sepupu di sana?..selama kamu bekerja dengan kami,tak penah pulak kamu cerita pasal ni?"..tau apa dia balas?..."takkan la semua hal peribadi idah mau cerita sama kakak!"....kepala but*h la kamu!!!!!takkan setakat bagitau tempat tinggal sedara pun ko cakap peribadi,kan?..memang mereng ar betina nih!...i pulak bila dia cakap nak duduk di situ,i terus say no!..karang lagi banyak akal dia bila bercampur ngan kaum dia.lepas bawak pusing 2,3 kali&lepas masing2 taknak mengalah,si bibik pun mintak kami pulangkan hp dia.dia bagitau dia nak call adik dia di klang(yg ni pun entahkan ye entahkan tidak...sebelum ni tak penah pun cerita.pas tu masa mula2 dulu cakap sepupu,sekarang dah jadi adik pulak....suda tukar ka?)siap dia cakap,"idah mau jumpa adik idah..nanti hari senin idah datang.."....choiiiiiii!!!!ko ingat klang tu dekat?...suka2hati bapak ko je nak plan macam2.i berkeras jugak taknak bagi hp dia.dia cakap,"kakak egois!"...i balas pulak se das,"kepala hotak kamu kata aku egois!..kamu tu lagiiiiiiiiiii la egois!...mencuri tp tak mengaku!"(haaaaaa...kena kat ko sebijik lagi kannnnnnnn)

dipendekkan cerita,last2 dia turun jugak.siap pesan pada mr.hubby(dia dah taknak cakap dengan i),"idah turun di sini tp encik shu jangan buat repot sama idah lagi.hari senin idah nelefon.misalannya idah nggak nelefon,baru encik shu bikin repot"...elok je dia blah,terus kami buat 2nd report pulak mengatakan dia lari...gila apa nak tunggu?!

harap2nya ko kena la tangkap!baru padan muka dengan ko yg besar kepala sangat!menyesal aku tak report masa 1st time ko curi duit mak mentua aku dulu!

....nanti kalo i rajin,i nak buat a few posts pasal bibik vavi nih!...pasal perangai dia,pasal kerja dia yang cincai macai...uols nak mesti nak tengok gambo2 dia kan?...sabar ek.....tunggguuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!....next entry ye;)

nampak tak ni????

...cedera sebab mempertahankan diri!

no!no!no!!!!..bkn mr.hubby i buat...

bibik lahanat keparat punya angkara!

sialan kamuuuuuuuuu!!!!

Saturday, August 6, 2011

geram punya pasal...nak tido pun tak lena...

I nak tuju lagu:)

Lagu ni i dedicate khas utk my ex-bibik yg cib*i!

Ok...ready ek...

Uols kena nyanyi dengan sepenuh hati tau

Sebab i marah sangaaaaattttt,so i cuma nyanyikan satu line je...

Ready?

Tarik napas dalam2....

Orait...here we go...

....nyanyi sama2 ye...


...bik,bik,bik...kamu memang g*mpang!...(sila nyanyi ikut tone Kamu Memang Nakal by Alif Satar ye)....

Ok..dh boleh tido dah;)

Kalo uols nak sambung lirik lagu ni,silakan lah ye:)

Sent from my iPhone

Sakiiiiiiitttttt sangaaaaaaaaaaattttttttt hati!!!!!!!

I'm maidless now!

I hate her so so soooooo much!

Will write about this later..:(

Sent from my iPhone

nak buat apa hari ni ye?

Masih bermalas-malasan di atas katil...kat luar matahari dah memancor-mancor...

Apa plan uols hari ni?....i?...huishhhh...kalo ikutkan banyak benda yang i nak buat.rasa nak gi jalan2 tengok baju pun ada,gi buat facial pun ye,tapi al~malas ar nak kuar rumah:(...kalo boleh,nak sambung tido balik;)...nak buat cookies,rasanya macam awal sangat...bahan2 pun tak beli lg...yg pasti,petang ni nak balik kampung berbuka puasa di umah my mom(uishhh...bunyi 'balik kampung" tu terasa macam jauh je walaupun cuma 10min perjalanan dari umah i je..hehe)

Ok lah,nak mandi sambil men~scrub muka.pas tu turun bawah&mandikan pulak si Manja...lama betoi dah makhluk berbulu tu tak mandi:)

Ta ta!

Sent from my iPhone

Friday, August 5, 2011

monthly test is just around da corner...

....operasi menyusun,mengetip,mengira&membungkus pun bermula:)

Thursday, August 4, 2011

sneak preview....

Hari keempat puasa...

Aduhai...hari ni i sangat2 lembik..tekak sangat kering...mungkin sebab cuaca agak panas&kelas pulak banyak...bila kelas banyak makanya banyak la jugak i pungpangpungpang...tu sebabnya dari sekolah tadi dah rasa nak pengsan;)
Balik je dr sekolah tadi,terus gi mandi.pas tu tido.terjaga dekat2 pukul 4.terus pegi taiping bawak Manja&da kittens ke vet.pas tu singgah pulak param.paling tak tahan bila lalu kat gerai2 yang jual air la..rasa macam nak beli je semuanya;)
Teringat lagi kenangan masa budak2 dulu.bukak je puasa,bergelas2 air i minum sampaikan perut terasa sengkak sebab kembung dengan air:)
Ok..nak turun bawah.nak tuang air dalam gelas besar..hehehe

Selamat berbuka puasa ye:)

Sent from my iPhone

i:Apasal haiqal bwk air?
Qal:ustazah suruh..nk ambik air sembahyang...
i:kenapa tak guna air paip je?
Qal:kawan haiqal la...depa minum bila ustazah suruh ambik air sembahyang guna air paip..
i:hmmmmm...haiqal jangan terminum pulak air dalam botol tu nanti..
Qal:tak la..haiqal kan puasa...


....hailahai...budak oh budak:)

Penat la kalau asyik ulang benda yg sama berkali2...

I turun bawah utk readykan sahur.si Manja bila nampak je kelibat i,terus dia mengiau2&kelam-kabut mengikut.kat dapur,bibik tengah mencuci stove&kitchenware.i tengok bekas makan Manja elok je terterap atas cage dia.bila tanya dah bagi makan ke belum,selamba je cakap belum!...kan dah berkali2 dipesan,bagi dulu kucing tu makan?!..apa la yg susah sangat?..tuang je pallet makanan dia dlm bekas..bukannya nak kena rebus ikan&gaul dengan nasik!

Eeeeeeiiii!!!!..geram ar bila cakap dengan orang yang susah nak dengar kata nih!

Sent from my iPhone

Wednesday, August 3, 2011

pilih pilih pilihhhhhhh....

yang mana satu idaman kalbu?;)

Tuesday, August 2, 2011

kisah air tebu di hari puasa pertama...

petang semalam weols ke param di taiping.i beli rojak s'pore&sebungkus air tebu.

On da way balik,singgah kejap di workshop sebab FIL&MIL nak tengok kereta.memandangkan weols nak terus shoot ke klinik di KK&jam pun dh pukul 6,so i transfer kan lah rojak&air tebu ke kereta MIL.

Elok je lepas simpang,MIL call bgtau air tebu tu tumpah.i agak mesti org jual tu tak ikat getah kuat2.terasa ralat le jugak sebabnya harga sebungkus air tu RM3.50:(

Petang td weols ke param tu lagi.sebelum balik,kami singgah lagi kat kedai jual air tu.mr hubby suruh i beli air tebu lg.masa budak tu nak masukkan air dlm beg plastik,i pun bgtau la pd dia pasal insiden semalam.i cakap kat dia,"dik,ikat kuat2 ye..semalam akak beli tapi abis tumpah dalam kereta.."...terus adik tu tanya kawan dia,"semalam siapa yang ikat?.."...kebetulan pulak,tokey dia ada di situ.bila dia dengar cite i,terus dia cakap,"mintak maap la kak..xpa,kak amik yg ni free..."(sambil unjuk pd pekerja dia sebungkus lagi air tebu)

I terkejut jugak bila dia cakap macam tu.tak sangka tokey tu baik hati.

...kepada adik penjual air tebu,akak doakan semoga dimurahkan rezeki selalu...susah nak jumpa org meniaga yg semulia adik!:)

Sent from my iPhone

Adusssss....gawat sei!...

dulu mak pak...skrg anak2 pulak...lagi teruk la jahanam sofa i!!!!:(