Wednesday, August 31, 2011

Sakit gigi la pulak...

Geraham bongsu i mcm goyang.tak selesa ar.nk gi dentist,klinik mesti tutup sbb ari ni public holiday.esok msti terjah gak.tak dulik ar kena cucuk ke apa ke...janji lepas ni dh tak sakit lg dah:'(

Sent from my iPhone

Tuesday, August 30, 2011

Esok hari raya!!!

Salam aidilfitri to all.

...i nak kena bangun awal esok.nk mengemas rumah yg dah macam tongkang pecah...huwaaaaaa:'(


Sent from my iPhone

Monday, August 29, 2011

jom buat semekot ghaye!

Mula2nya tahun ni plan nk buat almond london&cornflakes madu..tp disebabkan maid dh xde,so i buat semekot yg plg senang~cornflakes madu je..itupun pd mulanya ada gak rasa mcm malas je..bukan apa,malas tang bab2 nak mencuci&mengemas balik tu;)

Jumaat ptg hari tu dh beli dh brg2 tp br malam smlm Ops semekot dijalankan.anak2 i dr sehari ke sehari dok tanya,"bila ibu nk buat biskut?"...depa nk tolong:)

Smlm,i readykan bhn2&bg depa isikan dlm paper cup.my nieces pun tolong sama.seronok&kelakar bila tengok enam 'buruh bwh umur' buat kerja..sambil sudukan adunan,sambil ngap masuk mulut:)..dalam setengah jam dah siap.

Ari ni nk kena buat 1 bancuhan lagi.MIL mintak buatkan utk dia pulak...MIL siap cakap,"eileen bgtau la Ma brp modalnya..nanti Ma bayar"...hahaha...tu yg nak taknak nak kena buat jugak tu...nak amik hati mak mertua,bukan sebab duit ye..nanti senang i nak mintak pinjam Polo...ekekekeke

Uols rasa pasal apa MIL i mintak i buatkan semekot tu?....mestilah sebab sedap,kannnnnn..kalo x,sure dia tak suruh punye*lol;)

Last sahur hari ini...

Pejam celik pejam celik,dah nak habis dah puasa.rasa mcm br je lg bangun bersahur 1st ramadan hari tu.kali ni despite being maidless,i managed to wake up for sahur every day...bravo for me!...i bangga u..hahaha

Yg xbest nyer,thn ni i tinggal pose 12 hari!(termasuk la masa i demam teruk hari tu)...masak la nk mengganti nanti..huhu

takde pasal cari pasal...

Olla semua!

Apsal i private kan blog?ni sume gara2 seekor dua atau mungkin lebih 'monyet' di muka buku yg berpenyakit mental yg dikhuatiri suka menskodeng secara senyap&seterusnya menjaja&memutar belitkan cerita kpd si polan-si polan yg lain.

Walaupun i tau belog i ni belog yg tidak gelemer,tapi i terpaksa mengambil langkah2 keselamatan agar 'memonyet' itu tak singgah&hinggap di sini;)

Sampai skrg i masih tak faham apa sebabnya si 'monyet' berkelakuan sebegini.kalo tengok dgn mata kasar,si 'monyet' ni nampak comel&jinak aje...tp bila pakai kanta,baru lah terserlah segala auta....hobi dia suka menfitnah&melaga2kan!

Satu lg yg bahaya tentang 'monyet' ni jugakkan,walaupun dia duduk jauh tp hampir semua cerita dalam kain org semua dia tahu....ajaib,kannnnnnn?!..i rasa si 'monyet' ni ada bela hantu ra*a ar...

Kalo la ditakdirkan i berjumpa dengan si 'monyet' ni,I AKAN CILI2KAN MULUT DIA!!!

Sent from my iPhone

Tuesday, August 23, 2011

bapaku pulang dr kota...

bapaku belikan kereta...

...tak dapat beli,dpt pinjam pun jadik la...;)

adeh!...sabor je lah....




bila masa pulak i tulis komen nih?


...ni lah akibatnya bila ada kawan yang sengal...ekekekekeke


p/s:anyway,thanks ye beb sebab tolong aku:)

Monday, August 22, 2011

M.E.E.T.I.N.G

Td meeting,esok pun meeting laaaaaaaaaagiiii!

Time pose pun kalut nak buat meeting.kalo kejap tak pe la jugak.ni panjang berjela...tak suke!!!tak suke!!!tak suke!!!!!!!

Letih la wei!

Otak pun dah 'beku'!


Sent from my iPhone

Budak puasa yang yok..

Pagi td masa org sahur,kemain sibuk cakap nak puasa..pkl 7 ni td dh mintak i gorengkan nugget&sausage...bila tanya,selamba je dia jawab,"Aya tak pose sbb Aya kecik lagi..";)

Sunday, August 21, 2011

Gerek baru lagi...

Hok yg lama asyik pancit je tayarnya.last repair hari tu beskal Qal.weols hantar ke kedai beskal di taiping&mr.hubby suruh tokey kedai tu tukarkan tayar yg elok sikit..tu pun terbang gak puluh2 hengget.

Pg rabu masa cuti nuzul Quran,si Aya pulak bising ajak i hantar beskal dia ke kedai.bangun je mr.hubby,i terus bgtau dia.mula2 weols ingat nak hantar repair skali ntah camna terus dtg idea nak belikan je yg baru.this time around,weols nak beli hok yg berjenis sikit so that tak payah pas ni tak de lah pening kepala asyik nak ulang-alik ke kedai lagi dah:)

Pusing punya pusing punya pusing,at last jumpa gak hok yg berjenis.tiga2 kami amik brand Le Run....walaupun harga mahal sikit tp yg penting puas hati.

Harap2nya pas ni takde dah la nak kena hantar repair sesaja:)

ops bersih...

Kerja2 pembersihan bilik bibik lahanat..punya la banyak sampah&sawang!kalo la ada dia depan i,mau je i sumbat semua masuk dlm mulut dia!..gila pengotor!..toilet pun abis tersumbat gara2 malaun sekor ni!!!

Saturday, August 20, 2011

Selamat Pagi...

Sejak takde maid ni hari2 i bangun awallllllllll:)..kira celik je mata kol 4.30,pas tu terus buatkan sahur Qal&terus bizi ngan house chores...bkn weekdays je tau,weekends pun sama.time ujung mggu lg la byk kerjanya..mesin kain,basuh(sental) uniform budak,cuci&kapur kasut sek depa,sapu&mop umah,kemas bilik,lipat kain,iron uniform budak&baju kerja i..


..haaaaaaaaaaaa....semputttttt;)

...nak bg uolss tgk view sblh kanan umah i waktu pagi..tho takde bgunan pencakar langit tp rasa ummphhh je bila tgk suasana cenggini:)

Friday, August 19, 2011

Makan apa utk sahur?

Boring dh makan nasik...si Qal pun since sunday ari2 request nk mkn roti buh telur mata&sausage:)

Wednesday, August 17, 2011

nah...hambek kau!

Gila banyak 'ration' mr.doc kasik.

Kenyang makan ubat je lah pas nih....burppppppp;)

p/s:hari ni dh lega banyakkkkk..demam pun sudah pergi.cepat gile ubat ni bertindak.....mana taknya kan,dua rat lebih i kena bayar smlm:)...esok i mau start balik pose sbbnya mostly ubat2 tu cuma kena mkn 2x sehari je.yg 4x nyer i kasik ekjas la sendiri;)

bengong punya iklan!



...ada ke orang pakai baju cenggini bila raya?

Tuesday, August 16, 2011

si kakak yang kurus...

Umur dh enam tahun tapi berat dia cuma 14.7kg je:(

Budak ni kuat makan tp metabolism dia tinggi...

Besar nanti buleh la jadik model ye,kak?....model baju muslimah ye.jgn ko jadi model baju dalam sudah...ekekekeke

surpriseeeeeeeeeeeee....

perasan tak?

tak perasan?

alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...tau la uolss puasa...tak kan tu pun tak perasan kot?!

cer tengok betoi-betoi...

sudah tukar la..tengah mandi tadi tiba2 triiiiiiiiiiiiing datang idea;)

saya hepiiiiiiiiii



Panas mencanak...

Masih lagi demam..malam semalam badan tersangat panas sampaikan bibir rasa macam nak terbakar.pas makan ubat,terus tarik selimut.pukul 1 lebih pagi tadi badan panas balik!i bangun gi toilet pas tu sambung tidur...tapi xde maknanya nak pejam mata pun.sejam lepas tu,mr.hubby paksa i makan ubat sebab dia pun rasa badan i panas.dah makan ubat,terus baring atas sofa sambil layan internet.dalam setengah jam camtu baru la kuar peluh.bila dh berpeluh,dah la terasa tak selesa nak tidur semula.terus i bangun&ready kan sahur&terus kemas dapur:)

Hari ni i nak amik MC lagi...terpaksa abaikan niat nak ke sekolah.pagi nanti nak ke specialist terus.risau gak dah masuk 5 hari tp tak sihat2 jugak nih:(....esok cuti so klinik specialist pun tutup.dibuatnya malam nanti sakit balik,naya i.

Sent from my iPhone

Monday, August 15, 2011

Eeeeeeeiiiiiiiiii!!!!!

Td merajinkan diri sapu bilik tido i sebabnya nak kasik badan yg dh start seram sejuk ni berpeluh.

i dh lama dh dok tenang nak bersihkan area nih.ni sbnrnya side table tp i letak vcd player.atas dia ada lg 1 side table IKEA yg kaler kuning tu&weols letak tv lama hok yg size 21" utk bdk2 tgk movie dlm bilik.

Masa weols pegi Alor Setar br2 ni,i ada pesan pd si kepar*t tu srh dia cucikan langsir dlm bilik,bersihkan almari&jugak meja nih.bila blk,i dh dpt agak dh yg dia tak bersihkan tempat ni sebabnya i tgk kain alas vcd tu tak bertukar tp i malas nak tanya coz dh tau dh nnti mesti dia jwb,"idah dh buat,kak..."

Ni td bila i tarik&terbalikkan je meja,terus nmpak sawang bergayut2an!

Eeeeeeiiiiiii...rasa mcm nak je sumbat sawang tu dlm mulut dia!..buat keje macam takde mata!...siot betoi!

Ada bahagia di sebalik derita...

Dua hari sakit tak lalu makan,dua kilo sudah hilang...muahahaha

Pas ni bila dah sihat,mesti naik dua kali ganda*lol;)

Sent from my iPhone

...dan saya masih belum sihat....

Huwaaaaaaa...mmg serius teruk sakit i kali ni!...masih lagi demam&tekak i bengkak.paling tak buleh blah,i takde selera makan sebab mulut rasa payau!ptg smlm masak la maggi asam laksa(ye i xpose sbb i'm on medication)..br makan xsampai separuh,dah kennot go anymore.malamnya pulak dlm pukul 10 camtu sblm makan ubat,i cuba ar jugak telan nasik ngan sambal tumis ikan bilis..dapat la makan dlm 3 sudu...tu pun rasa tawar je lauk tu:(

....cepat ar sembuh...dah rasa mcm tak normal pulak bila insan yg bernama EILEEN ni tak berselera nak makan...selalu tu,pantang jumpa je makanan mesti nak ngap;)

Sent from my iPhone

Sunday, August 14, 2011

Hmmmmm....

....pejam mata buat2 tak nampak je;)

Saturday, August 13, 2011

Demam urat...

I ni kan memang jarang kena demam tahap kronik camni...selalunya demam kure2 je;)
Mula demam pagi jumaat.sampai je sekolah,dah start rasa seram sejuk je badan:(...kebetulan pulak pagi tu ada ceramah sempena Nuzul Quran.abis je ceramah,terus jalan laju2 ke bilik guru cari paracetamol.pas tu,terus naik bilik SPBT(port tido kami time takde kelas).terus telan ubat&off to la la land dalam sejam.bangun je ada rasa kebah sikit.nyaris la jumaat tu balik awal kalo tak,mau lagi melepek.

Balik dari sekolah,terus zass gi jumpa makcik yg tau cite pasal bibik lahanat tu.pas tu,mr.hubby lak call ajak ke ipoh.odw balik,dah terasa panas balik badan,tekak dah terasa bengkak&mata dah start berair.malam tu memang i jelepek.makan ubat demam&antibiotik..pas tu dah terasa payau mulut&loya.nak makan memang tak lalu.infact tadi masa berbuka(i terpaksa 'berlakon' depan Qal yg kengkonon i pose*ngeh2) i cuma minum air je.tengok lauk sume macam tak selera..padahal siap ada ayam percik lagi(sangat2 luarbiasa sebab i ni selalunya apa benda jenis lauk pun i tibai*hehe)

Nanti pukul 11 nak gi klinik.ingat nak terus mintak mc senin ni..kalo dapat sampai selasa lagi best...rabu tu cuti Nuzul Quran:)

Sent from my iPhone

Friday, August 12, 2011

....dan tembelangnya pecah jugak akhirnya!....

Lama i 'bertapa';)...sejak takde bibik ni,i agak fenat..masih cuba suaikan diri menguruskan house chores di samping kerja2 di sekolah.skrg bgn pg pukul 4.30 pagi&&tak tido2 dah sampai la ke malam!..tapiiiiiiii i senang hati sebab dah tak payah nak pikir pasal si keparat tu!

Many things happened after si lahanat tu blah.we tried to get a local daily helper(yg ni pun satu hal jugak...nanti2 la i cite pasal ni:(

La i nak tulis pasal betina indon tu!(maaf la ye...bahasa i masih kesat)..mana taknya,elok marah dh reda,skali t/hari td dapat cite pasal dia lagi!

Fyi,FIL i bgtau mr.hubby yg dia nmpak si celaka tu di pasar pdg rengas pagi ni!dia cakap pd FIL i,dia mmg nak balik indon tp dia takde contact kaum kerabat dia(i've deleted all her contacts masa dia buat hal hari tu*ngee;)

I dh lupa whether i pnh cite masa kami pulangkan balik brg2 dia hari tu,dia ada bgtau mr.hubby yg kononnya dia nak ke Klang jumpa adik dia...uols tau skrg dia tinggal di mana?..dia duduk serumah dengan balak dia a.k.a her future hsbd(kononnnnnn lagi) dekat dgn area umah kami!kiranya kalo jln kaki,lebih krg 5 min je dh sampai!

Td FIL bgtau,dia bgtau kengkononnya dia nak keje dengan makcik yg duduk kat depan umah kami.makanya,i pun td terus la jumpa makcik tu!..tujuan i jumpa makcik tu sebab i nak mintak tolong dia tlg bagikan si keparat no.tel bapak dia di indon so that she can call them&ask for her "adik's" no(tho i'm sure she mesti hafal no. parents dia)..di samping tu,i nak clearkan nama i sebab i agak mesti b*ngsat tu mesti dah tokok tmbah cite!

Masa jumpa makcik tu,br la i tau rupa2nya all this while that b*tch dah menipu kami!..dulu masa kecoh sekejap yg kengkononnya mak dia suruh dia balik indon sebab nak nikahkan dia ngan si Hari(balak dia),she lied to us yg laki tu keje di indon!konon mak dia panggil balik sebab nak uruskan hal kahwin dia..mak dia nak suruh dia cepat2 kahwin sebab mak dia dah pakai duit si Hari sampai berjuta2 rupiah.bila kami cuba call mak dia,dia cakap yg mak dia dah kuar umah konon jumpa bomoh sebab nak buatkan si keparat ni balik!..bila kami mintak no.tel si Hari tu,dia bg no tipu!..no. tel indon kan panjang berjela tapi no yg dia bg tu tak cukup.bila i tanya apsal no tu tak sama panjang dengan no bapak dia,terus dia reka pulak cerita yg no tu lah yg selalunya si Hari tu pakai bila call dia.masa tu i memang dah syak si balak dia ada di M'sia ni sebabnya dia selalu bergayut lama2 siang hari& penah sekali tu masa dia mntk i tolong book kan flight ticket pegi&balik ujung tahun ni,dia bg nama si Hari tu skali.bila i tanya apsal lak nak book utk laki tu,terus dia buat cite kononnya si laki tu nak dtg sini,blk ke sana sama2& masa dia balik ke sini semula,kononnya laki tu nak hantar&tengok dia selamat sampai!...mmg dasar penipu!

Ok back to the story,i dapat tau yg si Hari tu rupa2nya keje di pdg rengas ni dah lama!..masa hari sebelum dia blah tu,i ada tanya whether gambar jantan yg dlm hp dia tu bakal suami dia,terus dia cakap yg tu kononnya kawan sepupu dia.padan la ada satu gambar tu backgroundnya kat depan sekolah agama dekat umah i!

Ikut kata makcik tu lagi,betina tu tipu si jantan ni yg kengkononnya dia ni anak dara.pas tu kan,dia dah ada di rumah jantan tu dari hari dia kuar dari rumah kami!..dia naik cab dr pekan kuala sampai la ke situ!(pergh!..gila kelassss naik cab pdhal ada je bas nak ke sana).pagi senin tu dia call MIL i guna hp makcik tu&buat menipu pulak konon2nya dia tido merempat merata kaki lima sejak sabtu tu...yg MIL i pun siap menangis sebab sedih bila dia cakap macam tu..infact mertua i siap pegi cari dia di masjid kuala&siap nak bawak dia balik umah sementara nak tunggu i bawakkan dia ke imigresen petang tu!..makcik tu cite pada i,"masa dia telefon mak tu,chu(nama panggilan makcik tu) ada depan dia...bila chu tanya,kenapa kamu tipu makcik(MIL i)?.." uols tau apa dia jawab?..."biar la.."...tak ke gamp*ng?!

Sekarang ni dia dah menjaja cerita kononnya dia dah kahwin&duduk serumah dengan 'suami' dia!(agaknya dah 'gersang' sangat kot!..maklum la dah lama tak servis;)...muahaha)...td makcik tu tunjuk la pada i rumah yg dia duduk sekarang.cilanat punya betina!aku ingatkan ko dah blah jauh dari sini,rupanya ko seronok mengangkang kat rumah tu!!!nak je rasanya i cerita kisah dia kat 'majikan' tempat dia keje sekarang!...what say u????...

Sent from my iPhone

Sunday, August 7, 2011

hanya kerana kerongsang...

sume org tau kerongsang tu apa kan?..tak tau kalu,sila google;)

i nak cite ni.cite ni berkait dengan bibik.i saja buat auto publish entry ni malam memandangkan la bulan ramadhan,so i takmo pahala puasa uols kurang..i takpe sebab i ghaye...heheheh...

sebelum i cite,i nak mintak maaf banyak2 sebab bahasa yang i guna kali ni memang kasar&kesat..almaklum la kan,ni kira sesi luahan perasaan cik seri siantan*auwwwww...kalo uols takmo baca,takpe..i tak marah:)

ok citenya camni...

i memang dah perasan yang lately ni my brooch hok yang kecik2 tu(yg tiga@empat 10 hengget tu) banyak yg hilang.dah lama i nak buat spot check kat bilik bibik tapi asyik la tertangguh.pagi semalam,masa bibik ke tadarus,i pun masuk le bilik dia.tempat pertama yang i tuju,handbag dia yg tersangkut kat belakang pintu.dalam handbag tu,ada satu beg kecik(rupa cam pencil case berzip gambar hello kitty).bila bukak je beg tu,terus i nampak brooch2 i yang hilang tu!.masa tu dah menyirap dah darah!.fyi,ni bukan 1st time ye bibik c*laka ni amik barang tanpa kebenaran..sebelum ni dah banyak kali dah..tp weols cuma nasihatkan dia&memang tiap kali kami tangkap dia,akan berlaku la drama sebabak sinetron air mata:)satu lagi perangai bibik yg menyakitkan hati is dia memang tak pernah nak mengaku benda yg dia buat tu&dia akan putar-belit cerita sambil buat muka f*ndek!

ok,back to my story...masa i jumpa brooch tu,i was quite unsure what to do.memang mula2 tu i ingat nak amik je balik tp i malas lak nanti dia kata i ceroboh masuk bilik dia.so,i biarkan je brooch tu di situ.tak lama lepas dia balik,dia terus ke bilik bawah iron baju sekolah anak2 i.i pulak kebetulan baru je mandikan Manja.pas tu,i terus naik atas&keluarkan brooches i yang lebih kurang sama dengan yg dia dah songlap tu.i turun balik&saja buat2 tanya dia whether dia ada nmpak tak brooch tu(sambil tunjuk brooches tu).dia terus jawab,"eh tak ada la kak..idah kalau cuci tudung kakak&jumpa benda tu,idah letak balik"...pas tu i cakap pulak pada dia,"ko pegi cari sekarang...kalo ko terambil pun,pulangkan balik"...dia balas balik,"mana idah mau cari?"...& dia blah naik masuk dlm bilik.lebih kurang 5 min camtu,dia turun sambil buat muka berlakon konon2 tak jumpa barang tu tp dia takde pun cakap apa2 pd i.i pun lepas tu terus naik atas balik&bukak laci almari baju tempat i simpan brooch tu.i ingat kot la dia letak balik dalam tu tp nan ado!..pas tu,i terus masuk bilik dia&selongkar handbag dia...macam biasa,kerongsang tu dah takde.masa tu i dah menggigil menahan marah dah!i jerit panggil dia&she came.pas tu,mula la drama sinetron sekali lagi..satu perangai i,i suka menjerit kalo i marah!i jerit pd dia cakap i sumpah demi Allah yg i memang nampak brooch tu td.pas tu dia pun macam biasa cakap la ayat standard dia..."idah tak ambil kak...idah berani sumpah!..kalo kakak tak percaya,kakak cari la..."...macam harem la kan..dah ko buang benda tu,ko nak suruh aku mencari pulak?!pas tu i pungpangpungpang maki dia!i cakap,"benda yg ko ambik tu idah,harga dia cuma 2,3 ringgit je tapi yg kakak marah sangat tu sebab ko mencuri!kalo ko mintak,kakak blh bagi!"..pas tu i tambah lagi,"ko tu sembahyang tak tinggal,ngaji quran pandai, tadarus pun ko pegi,tapi apa gunanya kalo suka mencuri?!..sebelum ni pun dah banyak kali ko kata ko taubat xnak buat tp ko ulang lagi benda yg sama!..memang hati ko dah hitam kot?!"...pas tu i pangggggggg muka dia berkali2.sebelum ni i kalo marah pun,tak penah naik tangan dengan dia tp this time memang i geram sangat!..bila dah kena penampo i,dia mula la meraung2 cakap i saja nak cari kesalahan dia,tuduh dia&siap cakap,"nasib orang miskin macam idah memang selalu dituduh..."...macam cib*i la kan!...dah memang dia buat salah lagi mau konar2 cite mintak simpati konon i nak pedajal dia!...i balas,"buat apa la aku(masa tu i dah tak bahasakan diri as kakak dah)nak buat naya pada ko disebabkan benda yang kecik macam ni?!"

pas tu,dia terus cakap dia nak berenti&terus masukkan kain baju dalam beg.dia mintak duit gaji&passport.memang sorry la kan i nak bagi!...icakap pd dia,"kalo kamu nak berambus,kamu berambus je tp aku takkan bagi duit&passport kamu!"..pas tu,i panggil mr hubby.fyi masa insiden tu,mr.hubby ada di luar umah tengah keringkan badan si Manja.bila mr.hubby naik,lagi teruk le si lahanat tu berdrama.i cite pd mr.hubby apa yg dah jadi.masa tu,anak2 i pun masuk bilik.si Qal&Aya siap menangis bila tengok i terjerit&bibik nangis:(..terus mr.hubby turun bawah& panggil mak abah dia.i ikut mr.hubby&cite serba-sikit pasal apa yg dah jadi.then,i naik balik.masa tu dia dah kunci pintu bilik.i ketuk berkali2 sekuat hati suruh dia bukak.i agak mesti dia tengah call sapa2.bila dia bukak je pintu,terus i meluru pd dia&mintak her hp.masa tu memang kitaorg bergelut le jugak sebab dia tak bagi i rampas hp dia.masa tu dia pulak tinggikan suara pd i kononnya i takde hak nak amik hp dia.i pedulik apa kan?!...dengan kekuatan super power yg ada,i dapat jugak hp dia last nyer;)...dapat je hp dia,i terus check la segala mak nenek benda yg ada dalam tu.cuba baca sms tp satu pun xde.tengok calls,memang dia ada call out..local hp number.check gambar,jumpa gambo cowok indon.ada berlambak gambar jantan tu.salah satunya gambar dekat2 depan area umah kami.bila i tanya dia whether itu gambar future husband dia(fyi,she's getting married end of this year),dia cakap bukan.bila i tanya sapa,dia bgtau kawan sepupu dia...nampak sangat la menipu kannnnnnn!..i agak kalo tu bkn bakal laki dia,mesti balak dia stok yang di sini.uols jangan tak tau ye...bibik i ni merata kawan jantannya.camna dia berkenalan?...well,dia ni memnag gatal!masa belum bercerai ngan laki dia dulu,dia dah ber~boyfriend.masa umah kami tengah bina,dia dok bergurau senda bertegur sapa dengan indon2 yg keje kontrak tu.penah sekali(masa tu kami masih duduk di rumah lama, kebetulan abah ada rumah sewa.time tu yang sewa kat umah tu mamat2 indon nih.ada satu petang tu dia siap gorengkan cucur bawang&hantar pada depa.gila gatai mengela kannnn?!!)...sekarang ni pulak kat tempat i ni kan ramaaaaaaaaaaaiiiiiiiiii jantan indon&bangla yang keje dengan GAMUDA...tu yang lagi senang dia nak mencari balak tu!

back to the story....pas mr.hubby&mertua i dah brainwash dia,dia still jugak berdegil nak blah.kami pun this time around taknak la pujuk@tahan dia lagi.i tak campur masa tu sebab i dalam bilik tengah menilik tilik hp dia:)oh i lupa nak bgtau before tu masa masih dalam bilik,i ada cakap pd dia,"kakak tak faham la dengan ko nih...gaji kakak dah naikkan(fyi we pay her RM550/mth).uols tau apa dia balas?..."maaf cakap lah ye kak,idah bisa boleh dapat gaji lagi mahal kalo idah mahu...makcik idah udah berkali2 ajak idah kerja sama dia..dia bilang gaji kamu(kata makcik dia la) sikit..kenapa kamu masih lagi mau kerja sama depa?(kami)"...kan kurang ajor tu!!!...sedor la diri sikit mangkuk ayun oi!..makan,pakai,tempat tinggal sume free je ko dapat bila keje jadi bibik!..kalo ko keje kat luar tu,gaji memang la tinggi tp ko kena tolak segala benda..last2 gaji bersih yg ko dapat bila keje dengan aku lagi mencanak tinggi dari makcik ko yang bodoh dungu piang tu!!!..mr.hubby memang ada explain pada dia pasal bab gaji ni tp biasa la kan..cakap dengan orang bangang..asyik berkeras yg dia aje yg betoi.so,pas dia dah nekad taknak lagi sambung keje ngan kami,mr.hubby&i terus bersiap nak bawak dia ke balai.sebelum tu kami dah cakap pada dia kalo dia nak berenti,kami nak matikan semua permit dia dulu&kami kena ke balai sebab nak buat repot.last2 MIL i terlepas cakap yg nanti dia kemungkinan besar akan kena tido lokap sebab mencuri barang.bila dengar macam tu,terus dia cakap dia taknak pegi,taknak duduk lokap.jenuh pulak la mr.hubby&FIL pusing2 cite.At last,dia pun stuju.

makanya mr.hubby&i pun bawak la dia ke IPD kuala.sampai je sana,i terus la buat repot mengatakan yg dia mencuri.walaupun benda yg dicuri cuma brooch tp disebabkan perangai panjang tangan&taknak mengaku ni dah banyak kali berlaku,so kami tebalkan jugak muka mengadap polis.lepas dah siap repot,kena naik pulak bagi statement pd IO incharge,SM Yusuf.ikut kata encik tu,depa tak boleh nak tahan bibik i sebab weols takde bukti.masa IO tanya bibik betoi atau tak dia amik barang i tu,bibik dengan muka gampang jawab,"ntah,tak tau la encik"...gila kurang ajar betoi!nak je i i buh pelempang kat muka dia!...biadap&takde rasa takut langsung!pas tu IO tu terangkan la pada bibik bongok pasal permit,apa akan jadi kalo dia lari tanpa passport&suruh bibik balik ke rumah kami semula sementara nak tunggu kami bawak ke imigresen hari isnin.si bibik buleh buat muka toya je sambil jawab,"idah taknak balik rumah kakak"..i pun cakap la sambil buat muka gampang kuasa dua pd dia,"saya pun taknak kamu balik ke rumah saya!"..hehehe(dia ingat i hadap sgt ke nak bawak dia balik?...sorry la fucker!)banyak kali jugak IO tu explain pasal hal yg sama&bibik still dengan muka gampang dia!..sampaikan IO tu sendiri fed up&tinggikan suara pada dia.si bibik bila IO ulang pasal permit dia yang masih sah sampai hujung tahun ni terus cakap,"kalo kakak mau lagi idah kerja sama kakak,idah mau tinggal di luar...idah berulang hari2..idah nggak mau dah tinggal di rumah tu.."...very da fuki!..dia pulak yg nak tetapkan syarat.

pas tu kami blah dari balai.dalam kereta,boleh pulak dia mengungkit pasal apa dia nak kena tunggu lagi sampai isnin sedangkan masa di umah tadi mr.hubby dah janji lepas buat report,dia boleh terus balik.mr.hubby pun bengang ar pada dia.mr.hubby cakap,"kamu faham tak?...kami amik kamu dengan cara yg baik melalui imigresen,jadi kami nak pulangkan kamu balik melalui imigresen la jugak!"...then bibik da mother fucker pun ulang lagi cakap dia taknak balik lagi dah ke rumah kami.bila dah gerak,kami bincang laki bini.mr.hubby bagi idea letakkan je dia di hotel kat kuala tu utk 2 hari.mula2nya i tak setuju tp bila mr.hubby cakap takut nanti dia buat perangai pulak kat rumah,so i pun ikut je.bila cakap pada bibik,dia pulak taknak.dia kata dia nak duduk di umah 'sepupu' dia yg di padang rengas tu.i tanya lak pd dia,"bila masa pulak kamu ada sepupu di sana?..selama kamu bekerja dengan kami,tak penah pulak kamu cerita pasal ni?"..tau apa dia balas?..."takkan la semua hal peribadi idah mau cerita sama kakak!"....kepala but*h la kamu!!!!!takkan setakat bagitau tempat tinggal sedara pun ko cakap peribadi,kan?..memang mereng ar betina nih!...i pulak bila dia cakap nak duduk di situ,i terus say no!..karang lagi banyak akal dia bila bercampur ngan kaum dia.lepas bawak pusing 2,3 kali&lepas masing2 taknak mengalah,si bibik pun mintak kami pulangkan hp dia.dia bagitau dia nak call adik dia di klang(yg ni pun entahkan ye entahkan tidak...sebelum ni tak penah pun cerita.pas tu masa mula2 dulu cakap sepupu,sekarang dah jadi adik pulak....suda tukar ka?)siap dia cakap,"idah mau jumpa adik idah..nanti hari senin idah datang.."....choiiiiiii!!!!ko ingat klang tu dekat?...suka2hati bapak ko je nak plan macam2.i berkeras jugak taknak bagi hp dia.dia cakap,"kakak egois!"...i balas pulak se das,"kepala hotak kamu kata aku egois!..kamu tu lagiiiiiiiiiii la egois!...mencuri tp tak mengaku!"(haaaaaa...kena kat ko sebijik lagi kannnnnnnn)

dipendekkan cerita,last2 dia turun jugak.siap pesan pada mr.hubby(dia dah taknak cakap dengan i),"idah turun di sini tp encik shu jangan buat repot sama idah lagi.hari senin idah nelefon.misalannya idah nggak nelefon,baru encik shu bikin repot"...elok je dia blah,terus kami buat 2nd report pulak mengatakan dia lari...gila apa nak tunggu?!

harap2nya ko kena la tangkap!baru padan muka dengan ko yg besar kepala sangat!menyesal aku tak report masa 1st time ko curi duit mak mentua aku dulu!

....nanti kalo i rajin,i nak buat a few posts pasal bibik vavi nih!...pasal perangai dia,pasal kerja dia yang cincai macai...uols nak mesti nak tengok gambo2 dia kan?...sabar ek.....tunggguuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!....next entry ye;)

nampak tak ni????

...cedera sebab mempertahankan diri!

no!no!no!!!!..bkn mr.hubby i buat...

bibik lahanat keparat punya angkara!

sialan kamuuuuuuuuu!!!!

Saturday, August 6, 2011

geram punya pasal...nak tido pun tak lena...

I nak tuju lagu:)

Lagu ni i dedicate khas utk my ex-bibik yg cib*i!

Ok...ready ek...

Uols kena nyanyi dengan sepenuh hati tau

Sebab i marah sangaaaaattttt,so i cuma nyanyikan satu line je...

Ready?

Tarik napas dalam2....

Orait...here we go...

....nyanyi sama2 ye...


...bik,bik,bik...kamu memang g*mpang!...(sila nyanyi ikut tone Kamu Memang Nakal by Alif Satar ye)....

Ok..dh boleh tido dah;)

Kalo uols nak sambung lirik lagu ni,silakan lah ye:)

Sent from my iPhone

Sakiiiiiiitttttt sangaaaaaaaaaaattttttttt hati!!!!!!!

I'm maidless now!

I hate her so so soooooo much!

Will write about this later..:(

Sent from my iPhone

nak buat apa hari ni ye?

Masih bermalas-malasan di atas katil...kat luar matahari dah memancor-mancor...

Apa plan uols hari ni?....i?...huishhhh...kalo ikutkan banyak benda yang i nak buat.rasa nak gi jalan2 tengok baju pun ada,gi buat facial pun ye,tapi al~malas ar nak kuar rumah:(...kalo boleh,nak sambung tido balik;)...nak buat cookies,rasanya macam awal sangat...bahan2 pun tak beli lg...yg pasti,petang ni nak balik kampung berbuka puasa di umah my mom(uishhh...bunyi 'balik kampung" tu terasa macam jauh je walaupun cuma 10min perjalanan dari umah i je..hehe)

Ok lah,nak mandi sambil men~scrub muka.pas tu turun bawah&mandikan pulak si Manja...lama betoi dah makhluk berbulu tu tak mandi:)

Ta ta!

Sent from my iPhone

Friday, August 5, 2011

monthly test is just around da corner...

....operasi menyusun,mengetip,mengira&membungkus pun bermula:)

Thursday, August 4, 2011

sneak preview....

Hari keempat puasa...

Aduhai...hari ni i sangat2 lembik..tekak sangat kering...mungkin sebab cuaca agak panas&kelas pulak banyak...bila kelas banyak makanya banyak la jugak i pungpangpungpang...tu sebabnya dari sekolah tadi dah rasa nak pengsan;)
Balik je dr sekolah tadi,terus gi mandi.pas tu tido.terjaga dekat2 pukul 4.terus pegi taiping bawak Manja&da kittens ke vet.pas tu singgah pulak param.paling tak tahan bila lalu kat gerai2 yang jual air la..rasa macam nak beli je semuanya;)
Teringat lagi kenangan masa budak2 dulu.bukak je puasa,bergelas2 air i minum sampaikan perut terasa sengkak sebab kembung dengan air:)
Ok..nak turun bawah.nak tuang air dalam gelas besar..hehehe

Selamat berbuka puasa ye:)

Sent from my iPhone

i:Apasal haiqal bwk air?
Qal:ustazah suruh..nk ambik air sembahyang...
i:kenapa tak guna air paip je?
Qal:kawan haiqal la...depa minum bila ustazah suruh ambik air sembahyang guna air paip..
i:hmmmmm...haiqal jangan terminum pulak air dalam botol tu nanti..
Qal:tak la..haiqal kan puasa...


....hailahai...budak oh budak:)

Penat la kalau asyik ulang benda yg sama berkali2...

I turun bawah utk readykan sahur.si Manja bila nampak je kelibat i,terus dia mengiau2&kelam-kabut mengikut.kat dapur,bibik tengah mencuci stove&kitchenware.i tengok bekas makan Manja elok je terterap atas cage dia.bila tanya dah bagi makan ke belum,selamba je cakap belum!...kan dah berkali2 dipesan,bagi dulu kucing tu makan?!..apa la yg susah sangat?..tuang je pallet makanan dia dlm bekas..bukannya nak kena rebus ikan&gaul dengan nasik!

Eeeeeeiiii!!!!..geram ar bila cakap dengan orang yang susah nak dengar kata nih!

Sent from my iPhone

Wednesday, August 3, 2011

pilih pilih pilihhhhhhh....

yang mana satu idaman kalbu?;)

Tuesday, August 2, 2011

kisah air tebu di hari puasa pertama...

petang semalam weols ke param di taiping.i beli rojak s'pore&sebungkus air tebu.

On da way balik,singgah kejap di workshop sebab FIL&MIL nak tengok kereta.memandangkan weols nak terus shoot ke klinik di KK&jam pun dh pukul 6,so i transfer kan lah rojak&air tebu ke kereta MIL.

Elok je lepas simpang,MIL call bgtau air tebu tu tumpah.i agak mesti org jual tu tak ikat getah kuat2.terasa ralat le jugak sebabnya harga sebungkus air tu RM3.50:(

Petang td weols ke param tu lagi.sebelum balik,kami singgah lagi kat kedai jual air tu.mr hubby suruh i beli air tebu lg.masa budak tu nak masukkan air dlm beg plastik,i pun bgtau la pd dia pasal insiden semalam.i cakap kat dia,"dik,ikat kuat2 ye..semalam akak beli tapi abis tumpah dalam kereta.."...terus adik tu tanya kawan dia,"semalam siapa yang ikat?.."...kebetulan pulak,tokey dia ada di situ.bila dia dengar cite i,terus dia cakap,"mintak maap la kak..xpa,kak amik yg ni free..."(sambil unjuk pd pekerja dia sebungkus lagi air tebu)

I terkejut jugak bila dia cakap macam tu.tak sangka tokey tu baik hati.

...kepada adik penjual air tebu,akak doakan semoga dimurahkan rezeki selalu...susah nak jumpa org meniaga yg semulia adik!:)

Sent from my iPhone

Adusssss....gawat sei!...

dulu mak pak...skrg anak2 pulak...lagi teruk la jahanam sofa i!!!!:(

Monday, August 1, 2011

shopping baju bajan ghaye budak2...

sebelum ni memang i je yg carikan baju ghaye depa..suka tak suka,kome pakai je;)..tp since last weekend mr.hubby ada race kete remote di alor setar,so kami pun plan nak bawak budak bertiga tu tido semalam di hotel&pas tu terus ke penang untuk shopping sekali baju depa.

pening kepala&sungguh menguji kesabaran bila bershopping ngan depa ni tau!masing2 dah pandai nak pilih sendiri.si Qal nak baju Ben10 aje..si Aya pulak sibuk nak ber~gaun.kami bertangga di Gurney Plaza & sambung pulak ke Queensbay Mall dr pagi smpai ke petang..last2 dapat sorang sepasang je!..mana taknya..time kita sibuk pilih baju,time tu jugak la depa sibuk berkejar ke sana sini!:(...pas tu karang yg ni bergaduh,yg tu penat,yg ni dahaga,yg tu pening...ibu depa pun berangin je.....;)

Pas ni kena buat 2nd round shopping jugak..tp this time 'budak2 sila tinggal di rumah ye..tak kuasa dah ibu nak bawak kome!'...ekekekeke

Sent from my iPhone