Thursday, November 15, 2012

Kisah tocang dua tocang tiga..

Yes uolss..perang di antara ai dgn hakak THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY sudah bermula!..muahahahaha

Ai rasa kan ada hikmah jugak lah bila ai unprivate kan balik blog ai nih.why?..sebab ai dah berjaya membuang penyakit 'M' BFF ai tew...eeeiiiii...uolss nak tau?....dia tu kan nama je ada blog,tp nak tunggu dia up kan posting baru adelah lebey lembab dari siput bab* taw padhal 'keje' dia 24/7 melepap depan computer!..sejak ai rajin mengupdate kan blog ai nih, dia pun dah mula gigih & gigil post cite2 yang baru!*syukur padamu Ya Allah*

Ok..abis mukadimah yang panjang lebar.now back to the topic.mesti uolss tertanya2 kan apa dia nyer kisah tocang dua tocang tiga nih?..well...kan ai dah bagitau uolss yang BFF ai tu sengal?..tp dalam kesengalan dia tu, she's da one yang selalu menceriakan hari2 ai (dan selalu jugak jadi 'bahan'!*gelak dalam hati*disebabkan ai tinggal di kota metropolitan KK dan dia di KL,maka weolss banyak berkomunikasi & bergossip melalui FB atau whatsapp.my BFF ni kan kalo part bergossip memang ketara sangat ciri2 kak nam nyer!...ai sebenarnya tak suka gossip2 nih*labuhkan tudung tutup dada*..kakaka

Ok dah!..berbalik pada tajuk di atas.kisahnya....petang semalam ai pegi kem motivasi di sekolah Qal. disebabkan ceramah guru besarnya very da bosan,so ai pun curi2 la ber whatsapp dengan my BFF.ntah cemana,bole tercerita pasal gelaran 'makcik2' nih. disebabkan tak sedar diri yang umur dah semakin menginjak 'remaja', BFF ai cakap yang dia still tak boleh terima kenyataan bila orang panggil dia 'makcik' sebab dia rasa dia masih macam 'kakak' (sedar la diri tu nok...ko tu cuma macam KAKAK NAM jek!..)*amik cermin,tunjukkan ke dia*...




Betul oullss!..ai tak tipu!..Uolss baca nih!*tulisan kaler putih tu text dia,hok yang ada tanda rait kaler hijau tu text ai*




 






Kakaka...sengal,kan?!..boleh bayangkan cemana ai cuba menahan gelak sambil kat depan tu guru besar tengah berceramah?*ko memang syaitonn nok!*


sambung cite.....


Malam tadi ai tido awal.pukul 2pg ai terjaga.amik hp&terus bukak FB sebab terasa2 je macam ada orang kutuk ai.skali ai ternampak status BFF ai tu...



Nak tengok????????*scroll bawah*














































moral of the story?...tu lah nok...aku cakap ko tak pecaya!...budak umur lima tahun memang tak pandai menipu punya!*sambil bayangkan ko bertocang tiga,sluar lipat sebelah panjang sebelah pendek,kat tangan gantung selipar!*KAHKAHKAH!!!!!!!!!



Chow!


p/s: pecah kaca pecah gelas,
      sudah baca harap balas ye nok!:)

1 comment:

Kuazue Mohd said...

kah kah kah.. gelak guling2 aku baca korang nyer kesah.. ble imajin klu yus tocang 3.. kah kah kah...