Thursday, February 14, 2013

Alahai anak...cepat la besar!

Uniform putih dh bertukar jadi kelabu asap..2x seminggu(rabu&jumaat) ai sental uniform askar2 ai nih.ai memang beli sorang 5 pasang..cukup untuk seminggu tapi masalahnya tak sanggup nak menyental 15pasang uniform&10pasang tudung sekali hadap plus ai jadik rimas bila tengok baju2 kotor depa yg menimbun tu!

So far,antara 3 beradik nih,si Haiqal la yg paling ok..pembersih..yg dua lg tu yg bermasalah..baru nak masuk minggu ke lapan sekolah,uniform depa dah macam belacan!..boleh jadik stress tau bila tengok uniform derang!..ai penah la pejam mata campakkan je dalam washing machine...konon malas nk berus,tenyeh bagai..skali lepas cuci,ternampak la segala kesan kotor yg masih melekat..terus jadi double triple stress..kalo laki kaya-raya,boleh je beli uniform baru tiap2 minggu,kan?..makanya nak taknak terpaksa la jugak ai menyinderella kan diri..biar la penat janji mata tak sakit..tak gitu?(ayat penyedap hati padahal nak cakap kenapa la laki aku bukan kaya-raya?!)...kakakakaka..ada rentung kena sambar petir nanti nih:)

Ai selalu dengar kawan2 ai yang mana anak2 dh besar panjang cakap kalo boleh depa nak anak depa kecik balik..ai pulak terbalik kot..ai nak anak2 ai cepat2 la besar..boleh suruh derang je cuci&iron baju sendiri...ekekekeke

Penat tau ada anak2 kecik nih..tambah2 pulak bila takde bibik...semua keje nak kena buat sendiri.kalo full time housewife takpe la jugak...i penah merasa jadik housewife masa Qal baby dulu..ai really enjoyed my days.agak penat@takde mood,takyah buat house chores...bila rajin,then baru la capai penyapu..kalo terlebey rajin,capai lak mop pas tu..ohhhhhh heaven ai tell u!:)

Ai missed those days....how i wish mr hubby tiba2 jadik millionaire...pastu ai boleh berenti keje..amik bibik 2org & ai jadik mem besar di rumah!;)

.....Sesungguhnya berangan itew memang indah...kakakakakakakaka

1 comment:

Kuazue Mohd said...

eeeleeiinn...sblum ni memang prob nak menyental solution jiran bagi... lumurkan baju derang dgn sabun mandi yg murah2 n biaq sat baru sental..alhamdulillah..ringan skit kerja sentalan ku..hang cobalah...