Friday, June 3, 2011

selamat tinggal cik safi...

lama dah i pakai Safi Rania.masa mula2 pakai,siap beli segala toner,serum&night cream.bila dah lama,last2 cuma pakai cleanser je.toner abis berbulan2 sudah tp haram beli yg baru:)..serum tu cuma pakai bila teringat.night cream pulak i pakai kalo rajin..haha..seb baik murah,kalo mahal membazir duit je;)

dua tiga hari sudah,i ikut mr.hubby keje di Prai.sementara tunggu dia attend call,i pegi Guardian.mula2 ingat nak beli toner Safi Rania je.sekali bila dah duduk dalam tu,mula la rasa gatal nak tukar ke brand lain.pusing punya pusing,belek punya belek,last2 i tertarik pada ni...


...ada offer..beli cleanser dapat free toner.cukup sesuai utk org2 yg kemut macam i ni;)..kalo x,cleanser dia RM18.90 & toner pun sama harga jugak.berbaloi2,kannnnn?




pas tu i beli sekali apricot scrub St Ives ni.


ingat lagi dulu2 masa zaman dok asrama sapa yg pakai scrub brand ni memang dah kira hebat.i selalu tumpang pakai kawan i punya je..hehe..


semalam i scrub kan muka mr.hubby.itupun jenuh pujuk dia.fyi,mr.hubby ni jenis cuci muka pakai sabun mandi je(lagi kemut dari i..haha)..mula2 bila i cakap yg scrub ni bagus boleh hilangkan rasa gerutu kat muka,dia buat muka boring je.siap perli lagi ada..pagi esoknya i tanya dia,

i : ok tak rasa muka kamu?

MH: takde rasa apa2 pun..berminyak je

i : ngok!(ye ye..i isteri durhaka*wink)...
ada tak lagi rasa gerutu kat hidung tu?


MH: biasa je...

...bercakap dengan org yg takde perasaan ni memang menyakitkan hati..hahaha..tp petang tadi kan,tiba2 mr.hubby cakap,"kamu tak nak ke bubuh scrub kat muka aku?".....see seeeeeeee...dia suka la tu..pas ni mau cepat abis scrub i;)



p/s:kalo uols nak tau,satu lagi sebab kenapa i stop pakai Safi ni is because of anak Che Wan tu la..dia kan skrg dah jadi ambassador Safi Rania.frankly speaking,i tak suka dia.muka lawa badan cantik tp akai 0.paling nyampah bila baca kisah dia yg tengah hot skrg ni..gila gersang minah sengal ni..euwwwwwwwww..

2 comments:

shahrul said...

tingat zaman itm dulu.. rozet yg suka beli ni..aku tumpang senang jer..wakakakaka

Yunne Osman said...

kak elin, saya pun pakai rania gak tp lately mcm dah takde effect la. mcm dah lali dah kuit muka ni sbb dah start naik balik jerawat kat muka ni. ingat nak try simplysiti tp takut tak elok je. kwn pakai elok tp tak tau la org kan lain2