Tuesday, May 17, 2011

cite yg dah basi...

...tapi i nak cite jugak..hehehe..

benda dah jadi awal bulan lepas..lama dah terperam gambar ni dalam hp sampai lupa nak upload:)...alkisahnya,adik ipar i belanja weols makan sempena his first pay.


..yang baju hitam tu la my BIL..single and available..sapa mau?..angkat tangan macam sayeee:)



..yg baju oren nih ai yang punyeeeee..ngeh ngeh



kisah adik ipar bongsu i ni kelakar sikit(kelakar pada i la),sebab tu la i nak cite jugak;)...dia ni memang manja dengan PIL&MIL.percaya tak kalo i cakap,umur 17 tahun pun dia still tido dalam bilik mak&abah...bukan setakat tido satu bilik,siap tido atas katil sebelah abah..mak pulak yg kena tido atas tilam kat lantai..hehe

i gelar dia bujang senang(tanpa pengetahuan dia la)sebab dia ni kan,serba-serbi dah ada walaupun belum keje...umah,kete,duit..pendek kata semua nyer lah.pas abis belajar di Poli,dia duduk di umah je.rutin hidup dia...makan,tidur,picit badan abah(tiap2 malam without failed)&keluar hu ha hu ha dengan kengkawan sampai pukul 3,4 pagi.dekat setahun lepas tu,dia keje di port kelang as a clerk sebab dia pakai SPM qualification aje.basic dia ada memang tak sampai 1K(tak masuk OT).elok dapat gaji je,PIL i suruh balik..so dia pun berenti la keje.

selang few months after that,dia dapat lak keje dengan Amanah Raya tapi di branch Gua Musang.i ingat lagi,dua hari sebelum dia start keje,PIL&MIL i sewa van sekali dengan driver untuk hantar dia ke sana.siap angkut sekali motor dia masuk dalam van tu.tiap2 hujung minggu mesti dia balik kampung tumpang kete kawan dia yg kebetulan duduk di ipoh.penah gak dia balik dengan motor.PIL i punya la marah..ye lah kan,jalan situ kan bahaya.tak salah i,ada la kot dalam 2 bulan dia keje di sana.last2 dia berenti jugak.tanam anggur balik dekat setahun.

lepas pada tu,dia ada la jugak pegi interview merata2 tempat tp unfortunately,satu pun tak sangkut.awal bulan march,dia dapat keje kat kilang di area Chemor.itupun lepas mr.hubby mintak tolong kawan dia recommend kan.gajinya xde la tinggi sangat tp daripada menganggur,at least ada la jugak kejenya...ye tak?...paling nampak ketara perubahannya,sejak dia keje,gate umah paling lambat tutup pun pukul 9mlm...hahaha...abah&mak pun dah senang hati sebab anak bujang depa keje dekat2 sini je;)

2 comments:

shahrul said...

wah...giler spoil adik ipaq hang.ni mesti manja tahap gaban ni.. apa2 baguih la dia rajin gak nk keja compare dgn yg pemalas dok perabih beraih ja..:)

Yus said...

dia ada job lah.. bela ikan kelisa..kekekekek.. kerja jugak tu....menantu haji hamid nanti tak payah kerja lah... picit MIL jer.. masyukkk